Conservatorii britanici avertizeaza: vom reduce numarul imigrantilor

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 13:17
2139 citiri
Conservatorii britanici avertizeaza: vom reduce numarul imigrantilor

O interdictie partiala in ceea ce priveste migratia din UE ar putea fi introdusa de David Cameron in renegocierea relatiilor dintre Marea Britanie si Bruxelles.

Membrii Partidului Conservator dezvolta planuri radicale pentru a reduce accesul imigrantilor care vin din tari sarace ale Uniunii Europene in Marea Britanie, anunta The Telegraph.

Potrivit acestor planuri, tari ale UE, precum Romania si Bulgaria, ca si state care urmeaza sa intre in UE in viitor, vor avea restrictii in ceea ce priveste numarul imigrantilor.

Planurile de a reduce migratia se opun principiilor "miscarii libere" pentru cetatenii UE, care au stat la baza fondarii acestui parteneriat economic si politic.

Este de inteles insa de ce aceasta tendinta de la nivelul UE a gasit un sustinator puternic in persoana Partidului Conservator. Elementul central al reformei fundamentale a structurii Europei este oprirea "migratiei puternice" din statele mai sarace.

Asa-numitele "doua cercuri ale modelului Europei" ar putea duce la separarea Marii Britanii si a altor state de natiunile din zona euro, care sunt orientate catre o integrare "mai puternica" a sistemelor lor politice si economice.

Conservatorii vor sa fie in "cercul din afara", care ar include Marea Britanie, Danemarca si Suedia, care sunt impotriva adoptarii unei monede unice europene si vor ca UE sa fie centrata pe o asociere mai putin puternica.

Legislatia in ceea ce priveste afacerile, drepturile umane si acordarea de catre stat a diverselor beneficii vor fi schimbate partial.

Britanicii vor sa restrictioneze imigratia din statele mai sarace. Un membru al Partidului Conservator a declarat: "Vom continua sa permitem libertatea miscarii, insa vrem sa existe restrictii.

Vom pune o limita in ceea ce priveste numarul imigrantilor cu un Produs Intern Brut diferit. In cazul Romaniei, de exemplu, vom accepra romani, insa vom stabili un numar fix al celor care vin in Marea Britanie".

Oficialul a adaugat: " Vrem sa fim intr-o pozitie in care sa discutam cu membrii UE si sa cooperam in problemele in care alegem noi sa facem acest luru".

"Au rezultat doua cercuri in Europa. Cercul interior, care este obsedar de euro, si cercul urmator, care desi nu a adoptat moneda euro, se afla in Uniunea Europeana, insa are o angajare mai mica".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#migratie Marea Britanie, #migratie UE, #migratie romani Marea Britanie , #Partidul Conservator