Cameron a participat la ultima sedinta in Parlament, in calitate de premier: Glume, aplauze si omagii (Video)

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 15:34
3829 citiri
Cameron a participat la ultima sedinta in Parlament, in calitate de premier: Glume, aplauze si omagii (Video)
Foto: Facebook/David Cameron

Premierul britanic David Cameron a participat miercuri la ultima sedinta de intrebari in Parlament, inainte de a-si inainta demisia catre regina. Sedinta a fost dominata de glume, aplauze si omagii.

"In afara de o intalnire cu regina, programul meu pentru aceasta dupa-amiaza este extraordinar de relaxat", a glumit Cameron in deschidere.

El a amintit ca, in timpul mandatului sau, a adresat 5.500 de intrebari in Parlament, dar nu stie la cate a raspuns. Seful Guvernului a precizat, insa, ca are la activ 92 de ore de declaratii in legislativ, ceea ce ar putea fi un record.

In cursul sedintei, Cameron l-a ironizat de cateva ori pe liderul laburist, Jeremy Corbyn, care i-a raspuns cu aceeasi moneda.

Premierul a comparat procesul de desemnare a unor noi lideri in Partidul Conservator si in cel Laburist. Potrivit lui, conservatorii au reusit sa finalizeze totul in doua saptamanii, in timp ce laburistii "nici macar nu au decis care sunt regulile".

"Daca vor castiga vreodata puterea, le va lua circa un an sa decida cine unde sta", a glumit el.

"Democratia este un lucru extraordinar si splendid si ma bucur de fiecare moment", i-a raspuns Corbyn.

Cameron a declarat ca admira "tenacitatea" lui Corbyn - o referire la lupta pe care o duce liderul laburist pentru a ramane la conducerea partidului.

Corbyn i-a adus totusi un omagiu premierului si i-a dorit lui si familiei sale toate cele bune. El a amintit ca, in politica, de cele mai multe ori cei dragi fac "sacrificii enorme" pentru binele celor aflati in prim plan.

De asemenea, el i-a multumit mamei lui Cameron, pentru "sfatul privind cravatele si costumele si cantecele" - o referire la faptul ca David Cameron i-a atras atentia lui Corbyn saptamana trecuta ca mama sa i-ar spune sa isi puna un costum adecvat, sa isi faca nod la cravata si sa cante imnul national.

"Te rog transmite-i personal multumirile mele", a declarat Corbyn, adaugand ca se gandeste "la lectiile pe care i le-a oferit".

Premierul nu l-a uitat in cursul sedintei nici pe pisoiul Larry, care va ramane la Downing Street. "Circula un zvon ca nu il iubesc pe motanul Larry. Il iubesc. Din pacate nu il pot lua pe Larry cu mine", a spus el, prezentand si o poza cu el si pisica.

In sfera serioasa a discutiilor, premierul si-a aparat realizarile de pe plan economic, printre care reducerea deficitului commercial cu doua treimi si o rata de crestere economica "la varful lumii dezvoltate", ceea ce a permis finantarea in totalitate a sistemului medical national. In plus, el a amintit ca Guvernul sau a creat 2,5 milioane de locuri de munca.

In ceea ce priveste drepturile cetatenilor europeni din Marea Britanie dupa iesirea tarii din UE, el a dat asigurari ca guvernul lucreaza din greu pentru a le garanta si va cere ca acelasi principiu sa se aplice si in cazul britanicilor care locuiesc in alte tari europene.

La final, premierul a marturisit ca ii va lipsi "vuietul multumii si atacurile opozitiei". "Dar va doresc numai bine tuturor", a adaugat el, precizand ca parlamentarii ar trebui sa fie mandri.

"Poti realiza multe lucruri in politica (...), iar in final, este vorba de serviciu public, de interesul national. Nimic nu este cu adevarat imposibil, daca vrei cu adevarat. Dupa cum al spus la un moment dat: 'Eu am fost viitorul candva'", si-a incheiat Cameron discursul.

Parlamentarii conservatori, dar si o parte dintre cei de opozitie s-au ridicat in picioare pentru a-l aplauda pe premier.

Dupa sedinta din Parlament, premierul va merge la Buckingham Palace, pentru a-i prezenta reginei demisia sa. El va fi urmat in functie de Theresa May.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#David Cameron demisie, #David Cameron Parlament , #premier Marea Britanie
Comentarii
Poza patrula
patrula
rank 5
glume, aplauze si omagii.... sper sa fi fost din alea mici...
S
Stan
rank 1
Una peste alta, Cameron este englez pana-n varful unghiilor,...