Cameron: Daca nu actionam, Rusia va destabiliza si alte tari, precum Romania (Video)

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 19:03
11891 citiri
Cameron: Daca nu actionam, Rusia va destabiliza si alte tari, precum Romania (Video)

Prim-ministrul britanic, David Cameron, sustine ca Moscova ar putea destabiliza si alte tari europene, precum Romania, dupa Ucraina, daca Occidentul nu va lua masuri impotriva Rusiei.

Premierul Marii Britanii a spus, miercuri, ca tara sa nu va incepe un Al Treilea Razboi Mondial din cauza implicarii Rusiei in Ucraina, dar a comparat actiunile ruse in Ucraina cu cele ale Germaniei dinaintea izbucnirii primelor doua razboaie mondiale, scrie The Telegraph.

Prim-ministrul britanic a spus ca tara sa "nu urmeaza sa lanseze un razboi mondial" si ca "nu urmeaza sa trimita flota in Marea Neagra".

Cameron a spus ca Occidentul, respectiv UE si SUA, trebuie sa ia masuri, altfel Rusia va incepe sa puna presiuni similare pe tarile Uniunii Europene din marginea estica a continentului si sa le destabilizeze, dand exemplu Romania.

"Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii trebuie sa demonstreze Rusiei ca ceea ce face este inacceptabil - inacceptabil pentru Ucraina.

Este de asemenea inacceptabil deoarece, daca am sta cu mainile incrucisate si nu am face nimic, maine ar destabiliza tarile baltice, ar destabiliza Romania, vecinii Rusiei vor incepe sa simta presiunea a ceea ce face Putin", a afirmat prim-ministrul britanic.

Rusia, lovita in sfarsit: Sanctiunile UE si SUA ating economia Moscovei in punctele cheie

Acesta a explicat ca noile sanctiuni impuse Rusiei sunt parte a unui efort al Occidentului de a pune mai multa presiune pe presedintele Vladimir Putin si de a-l determina sa schimbe foaia.

"Anul acesta aniversam 100 de ani de la inceperea Primului Razboi Mondial, iar acel razboi a fost despre dreptul unei mici tari, Belgia, de a nu fi calcata in picioare de vecinii sai.

Am fost nevoiti sa invatam acea lectie inca o data in Al Doilea Razboi Mondial, cand acelasi lucru s-a intamplat in Polonia, Cehoslovacia si in alte tari. Intr-un fel, asta vedem acum in Europa", a mai spus Cameron.

Statele Unite si Uniunea Europeana au anuntat, marti, sanctiuni noi pentru Rusia, ce lovesc in sectoarele energetic, bancar si de aparare. Este cea mai dura actiune internationala de pana acum impotriva Rusiei, cauzata de sustinerea rebelilor din estul Ucrainei.

Citeste si:
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lăudat luni, 27 iunie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă, atacând, indirect, PSD-ul. Într-o postare pe Facebook, Rareș Bogdan a...