Ziare.com

Cameron, despre economia Marii Britanii: Nu dati vina pe mine pentru vestile proaste

de Constantin Pescaru
Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 16:54

   

Cameron, despre economia Marii Britanii: Nu dati vina pe mine pentru vestile proaste
Premierul britanic David Cameron a realizat o analiza a economiei tarii sale, mesajul principal fiind urmatorul: sa nu dati vina pe mine daca rezultatele vor fi proaste inaintea alegerilor.

"Au trecut sase ani de la criza financiara care a ingenunchiat intreaga lume, insa lumini rosii de avertizare se aprind din nou pe tabloul de bord al economiei globale. Zona euro se afla pe marginea recesiunii, a treia in ultimii ani, in conditiile in care somajul se afla la o rata ridicata, cresterea este anemica si exista riscul unei scaderi a preturilor.

Statele emergente, care au reprezentat motorul lumii in primele etape ale recuperarii economice, incep sa puna frana", a avertizat David Cameron intr-un editorial publicat in Guardian, dupa summit-ul G20 de la Brisbane, Australia.

El a sustinut ca exista cateva riscuri, enumerand Ebola, conflictul din Orientul Mijlociu si actiunile ilegale ale Rusiei in Ucraina.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Business Insider remarca faptul ca acest comentariu al premierului britanic este putin deprimant.

Publicatia aminteste ca, in 2006, atunci cand el a devenit liderul conservatorilor, a avut o strategie bazata pe optimism.

De atunci, economia a fost in favoarea lui. In timp ce zona euro "flirteaza cu deflatia si cu recesiunea", Marea Britanie nu o aduce atat de rau, cel putin in comparatie cu restul statelor europene, mai noteaza Business Insider.

"In lumea noastra interconectata, problemele extinse in economia globala reprezinta un risc real pentru recuperarea economica a tarii noastre. Vedem deja impactul pe care il are incetinirea zonei euro asupra exporturilor si a industriei prelucatoare. Insa nu putem sa ne izolam complet, dar ar trebui sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne proteja de o inrautatire a situatiei economice mondiale", a mai punctat David Cameron.

Business Insider sustine ca acesta este un mesaj bizar. Publicatia aminteste ca premierul a ajuns in aceasta functie in 2010, dupa o campanie electorala in care a precizat ca situatia economica proasta nu se datoreaza doar crizei globale, ci si partidului laburist aflat atunci la guvernare.

Acum, el se pregateste de o alta cursa pentru voturi, insa si-a schimbat strategia: sustine ca economia Marii Britanii este in pericol in principal din cauza situatiei globale, insa populatia nu trebuie sa dea vina pe guvernarea lui.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1239 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor