Cameron dezvaluie masurile anti-imigratie: Amenzi pentru britanici, restrictii pentru romani

Luni, 25 Martie 2013, ora 11:00
5093 citiri
Cameron dezvaluie masurile anti-imigratie: Amenzi pentru britanici, restrictii pentru romani

Prim-ministrul David Cameron va anunta luni o serie de masuri anti-imigratie, menite sa ingreuneze accesul romanilor si bulgarilor in Marea Britanie si sa ii descurajeze pe acestia sa se mute in Regatul Unit dupa ce restrictiile privind libertatea de miscare si de munca in UE vor fi ridicate, la inceputul anului 2014.

Astfel, planurile premierului prevad un acces greu la sistemul national de sanatate pentru imigranti, care vor fi nevoiti sa astepte cinci ani inainte de a obtine locuinte sociale. Totodata, amenzile pentru angajatorii care primesc muncitori ilegali vor fi dublate, iar gazdele care primesc imigranti ilegali ar putea de asemenea sa primeasca amenda, scrieReuters.

Initiativa lui Cameron reflecta o schimbare in politica, toate cele trei partide principale adoptand o atitudine dura fata de imigratie, dupa ce sondajele au aratat ca acest fenomen a devenit una dintre cele mai mari ingrijorari inaintea alegerilor din anul 2015.

Intr-un discurs programat pentru luni, care ar putea genera controverse in Romania si Bulgaria, premierul britanic va spune ca vrea sa impiedice ca sistemul de ajutoare sociale al Regatului Unit sa devina "o atingere usoara" pentru imigranti, afirmand ca accesul la serviciile publice este ceva ce nou-venitii ar trebui sa castige decat sa primeasca automat.

Imigrantii romani si bulgari nu vor primi case in Marea Britanie

"Migratia neta trebuie sa coboare radical de la sute de mii pe an pana la doar zeci de mii", este de asteptat sa spuna Cameron.

"In timp ce totdeauna am crezut in beneficiile imigratiei, de asemenea am crezut mereu ca imigratia trebuie sa fie corespunzator controlata. Imigratia a fost mult prea mare si grav scapata de sub control", a completat prim-ministrul.

Masurile anuntate de prim-ministrul David Cameron vor intra in vigoare la inceputul anului 2014. Premierul britanic va pleda pentru incetarea "culturii de ceva pentru nimic", care se va aplica imigrantilor.

"Le vom transmite imigrantilor un mesaj foarte clar. Exact precum cetatenii britanici, nu exista niciun drept absolut la ajutoarele de somaj. (...) Trebuie sa fie clar ca avem un Serviciu de Sanatate National, nu un Serviciu de Sanatate International", va mai spune Cameron, luni, potrivit Reuters.

Initiativa prim-ministrului britanic a fost insa deja criticata de David Walker, episcop de Dudley, care a spus ca politicienii exagereza problema imigratiei si se gandesc la masuri "disproportionate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#David Cameron masuri anti imigratie, #Cameron masuri imigranti, #David Cameron imigranti Marea Britanie , #premier Marea Britanie