Chinezii i-au cerut lui Cameron sa le dea inapoi comoara furata

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 23:07
5489 citiri
Chinezii i-au cerut lui Cameron sa le dea inapoi comoara furata

Chinezii i-au cerut prim-ministrului britanic David Cameron sa le dea inapoi artefactele furate in timpul unei rascoale din secolul al 19-lea.

Prim-ministrul Marii Britanii a fost asaltat cu cereri de restituire a unor artefacte de o valoare inestimabila, pe care britanicii le-au furat din Beijing in urma doua secole, pe masura ce vizita in China a liderului de Londra se apropie de final, informeaza Daily Mail.

Premierul britanic le-a cerut cetatenilor chinezi sa-i adreseze intrebari prin intermediul unei retele sociale locale, versiunea din China a Twitter. Una dintre cele mai populare intrebari a venit din partea unui important think-tank chinez - China Centre for International Economic Exchanges: "Cand va restitui Marea Britanie artefactele luate cu forta?".

Intrebarea face referire la comoara de 23.000 de obiecte care se afla la British Museum, care ar fi fost furata de armata britanica.

Marea Britanie a fost parte a Aliantei Celor Opt Natiuni, care a pus la cale Revolta Boxerilor, in ultimii ani ai secolului al 19-lea, in urma careia multi oameni si-au pierdut viata si multe locuri de o frumusete extraordinara ale Chinei au fost incendiate.

Intrebat daca China cere inapoi comoara, purtatorul de cuvant al ministrului de Externe, Hong Lei, a afirmat ca "autoritatile chineze importante sunt in legatura cu autoritatile guvernamentale din tari importante".

In replica, Ministerul Culturii din Londra a precizat ca "Regatul Unit se bucura de legaturi culturale excelente cu China".

Premierul britanic se duce in China sa dezghete relatiile stricate de vizita lui Dalai Lama

Marea Britanie a respins constant cererile altor tari de a returna artefacte asemanatoare, British Museum explicand ca obiectele sunt parte a patrimoniului mondial si sunt mai accesibile vizitatorilor din Londra.

Premierul britanic David Cameron a inceput duminica o vizita oficiala in China cu scopul de a relansa relatiile cu aceasta tara si cu noul presedinte Xi Jinping, dupa ce raporturile bilaterale s-au racit anul trecut in urma intalnirii sefului executivului de la Londra cu Dalai Lama.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#David Cameron comoara China, #Marea Britanie artefacte China, #Cameron vizita China , #premier Marea Britanie
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza Yakoyu_Kutawa
Yakoyu_Kutawa
rank 5
Cind om vedea noi tezaurul furat de rusi...