Crestinii, persecutati in UK chiar de David Cameron, acuza un fost arhiepiscop

Sambata, 30 Martie 2013, ora 15:40
3272 citiri
Crestinii, persecutati in UK chiar de David Cameron, acuza un fost arhiepiscop

Fostul arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey, l-a atacat pe premierul britanic, David Cameron, spunand ca face mai multe decat oricare alt lider politic recent sa hraneasca anxietatile crestinilor, care se cred deja o minoritate persecutata.

"Imi place David Cameron si cred ca este sincer atunci cand spune ca doreste sa faca Marea Britanie o natiune generoasa, unde sa ne pese unuia de celalalt, si unde cei cu credinta sa-si exercite pe deplin drepturile", a declarat fostul arhiepiscop recent pentru Daily Mail.

Insa, el atrage atentia, ca in aceasta dorinta de a respecta drepturile omului si de a face regatul generos, premierul uita chiar de crestini, care se indoiesc ca acesta le mai apara drepturile.

De altfel, un sondaj recent din Marea Britanie arata ca doua treimi dintre crestini cred ca fac parte dintr-o minoritate persecutata.

"Aceasta temere poate fi exagerata, pentru ca, in Marea Britanie, putini sunt persecutati intr-adevar, insa premierul a facut mai mult decat oricare alt lider politic recent sa hraneasca aceste anxietati", mai declara Lord Carey, conform The Telegraph.

"Campania pentru drepturile omului a mers prea departe"

Inversunat dusman al casatoriilor intre persoane de acelasi sex, fostul arhiepiscop de Canterbury aduce si acest subiect in discutie, spunand ca planurile ce privesc legalizarea acestora nu fac decat sa incurajeze persecutarea celor care nu sunt de acord.

Anul trecut, Lord Carey ii cerea lui Cameron sa aiba curajul de a se impotrivi acestor planuri, afirmand ca crestinii sunt redusi la tacere, discriminati.

Potrivit acestuia, campania pentru drepturile omului a mers prea departe, iar cei care isi exprima credinta sunt discreditati. "Crestinii sunt perecutati in prezent", atragea el atentia, idee pe care si-o mentine si in prezent.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#David Cameron crestini, #Lord Carey David Cameron, #Lord Carey crestini persecutati, #Lord Carey casatorii homosexuali, #Lord Carey casatorii gay, #Lord Carey crestini discriminati , #premier Marea Britanie