David Cameron, gafa care l-ar putea costa guvernarea

Vineri, 01 Mai 2015, ora 17:52
4627 citiri
David Cameron, gafa care l-ar putea costa guvernarea
Foto: Facebook/David Cameron

Premierul britanic, David Cameron, si-a atras vineri o multime de critici dupa ce a declarat ca alegerile legislative din Regat de pe 7 mai reprezinta "un moment decisiv pentru cariera sa", dupa care a revenit imediat evocand interesul "tarii".

Gafa s-a petrecut intr-o sesiune de intrebari-raspunsuri in cursul unei deplasari de campanie la Leeds (nord) a premierului, candidat pentru un nou mandat, relateaza AFP.

"Indiferent care sunt opiniile voastre, partidul va sustine. Veniti la vot pe 7 mai", a inceput sa spuna seful Partidului Conservator. "Alegerile care vor avea loc peste mai putin de-o saptamana reprezinta intr-adevar un moment decisiv pentru cariera mea", a adaugat el, corectandu-se imediat: "un moment decisiv pentru tara".

Opozitia laburista a reactionat imediat, afirmand ca David Cameron este rupt de realitate. Aceasta arata ca el "pune cariera sa inaintea tarii", a declarat Jon Ashworth, un responsabil al Partidului Laburist, principala formatiune politica de opozitie din Regat.

Ukip, partid eurofob si antiimigratie, n-a ratat ocazia de a-l "torpila" pe premier. "E placut sa afli la ce se gandeste el in acest moment important pentru tara noastra", a scris pe Twitter Patrick O'Flynn, seful de campanie al partidului.

David Cameron, acuzat de aroganta dupa ce a exclus un al treilea mandat de premier

AFP noteaza ca nu este prima data cand premierul face o gafa. Liderul Tories (conservatorii) declara sambata trecuta ca sustine clubul de fotbal West Ham United... in timp ce el este considerat a fi un fan al lui Ashton Villa. El a dat apoi vina pe scrisul discursului sau, dar controversa luase deja amploare pe retelele de socializare.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Cameron gafa alegeri, #Cameron gafa premier Marea Britanie , #premier Marea Britanie