Cameron ameninta sa lanseze o campanie pentru retragerea Marii Britanii din UE

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 14:03
2358 citiri
Cameron ameninta sa lanseze o campanie pentru retragerea Marii Britanii din UE
Foto: express.co.uk

Premierul David Cameron avertizeaza ca ar putea sa inceapa o campanie pentru iesirea Marii Britanii din UE, daca negocierile cu Bruxelles-ul nu vor avea succesul scontat, el militand ca Londra sa aiba o mai mare putere de decizie.

David Cameron va tine un discurs in cadrul congresului Partidului Conservator, desfasurat zilele acestea la Birmingham. Premierul britanic ar putea sa anunte, cu acest prilej, planurile pe care le are pentru ca Marea Britanie sa aiba un control mai mare asupra propriilor granite, dar si mai multa putere de decizie in ceea ce priveste limitarea imigratiei, informeaza The Thelegraph.

Premierul britanic marturiseste ca s-a gandit la demisie

Pana acum, Cameron a pledat pentru ca tara sa sa faca parte dintr-o "Uniune reformata". In acelasi timp, el a sugerat ca ar putea fi pregatit pentru o campanie in favoarea iesirii din UE, "in cazul in care nu mai este in interesul Marii Britanii sa faca parte din Uniune", mai noteaza publicatia citata. Cameron a promis sa renegocieze relatia Marii Britanii cu UE, in conditiile in care se estimeaza ca in 2017 ar putea fi organizat un referendum privind iesirea tarii din Uniune.

Sursa citata reaminteste si de un interviu acordat BBC, in care premierul Cameron declara ca britanicii au fost "victimele propriului lor succes", referindu-se la faptul ca economia tarii a inregistrat o crestere mult mai mare decat in alte tari din Europa. Rezultatul a fost un val urias de imigranti - nu neaparat din Romania si Bulgaria - ci mai degraba din Italia, Spania, Franta, explica premierul britanic.

G.F.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...
Comentarii