Fostul director al CIA a descifrat tactica lui Putin: Ce captură vrea să facă în noul plan B VIDEO

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 12:00
28738 citiri
Fostul director al CIA a descifrat tactica lui Putin: Ce captură vrea să facă în noul plan B VIDEO
Fostul director al CIA-ului susține că Putin și-a schimbat planul din Ucraina FOTO / Facebook

Evoluția războiului din Ucraina din ultimele zile arată o nouă tactică a Rusiei, care pare că a renunțat momentan la asediul Kiev-ului, regrupându-și trupele din zonă. Analizând situația, fostul director al CIA-ului, generalul în rezervă, David Petraeus a descifrat la CNN noile mutări ale lui Putin, care se vor concentra acum pentru a opune mâna pe toată regiunea Donbas-ului.

Rusia face ultimele pregătiri pentru un atac masiv în estul Ucrainei, iar Kiev-ul a avertizat că luptele din Donbas vor semăna cu cele din cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit CNN.

”Să facem o analiză la ce s-a întâmplat în realitate. Ceea ce vedem, efortul inițial al trupelor rusești din nordul Kiev-ului, care au venit dinspre Cernobîl și din estul Rusiei spre Kiev au fost oprite de Ucraina, iar armata sa a trecut la contraatac.

Forțele ruse s-au retras, iar campania s-a terminat aici. În schimb, ele au încercat în sud, să înainteze spre Odesa, un port major de la Marea Neagră. Dar ucrainenii au stopat ofensiva la Nikolaev”, apreciază generalul Petraeus în interviul de la postul de televiziune american CNN.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Putin pare că și-a schimbat tactica din mers și a trecut la un plan B. Fostul director al CIA evaluează noua mutare. ”Acum, rușii se concentrează acum pe Donbas. Încă sunt lupte la Mariupol, există rezistența din partea ucrainenilor.

Un fost deputat rus din Duma de la Moscova: ”Putin va pleca în curând” VIDEO

Trupele ruse vor înainta dinspre Mariupol spre nord, iar cele din estul orașului Harkov vor coborî spre sud, în Donbas. Ceea ce vor să facă este să înconjoare regiunea și să atace forțele ucrainene care se găsesc la Kramatorsk și Sloviansk”.

Mișcările armatei ruse observate din satelit arată acest plan. Generalul oferă mai multe imagini ce prezintă coloanele de tancuri ale Rusiei ce se îndreaptă spre regiunea Donbas.

Fostul director al CIA-ului remarcă și faptul că Putin a schimbat și șeful armatei Rusiei care acționează în Ucraina. ”Acum este un nou comandant al trupelor, generalul Dvornikov, poreclit ”măcelarul” din Siria, din 2016. Ne așteptăm la o campanie brutală din partea rușilor”.

Un fost oligarh rus dezvăluie viziunea lui Putin: ”NATO se va prăbuși” VIDEO

Obiectivul lui Putin s-a schimbat și pare că nu mai vizează toată Ucraina și capturarea principală a Kiev-ului. ”Acum, concentrarea armatei ruse este sud-estul Ucrainei. Și ceea ce se vrea, este ca de 9 mai, să consemneze succesul și să sărbătorească Ziua Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus Petraeus.

Și planul este clar, apreciază generalul. Putin vrea să pună stăpânire pe Donbas și pe regiunea sudică din Ucraina, pentru a avea un coridor de legătură cu Crimeea, peninsula anexată în 2014 de Moscova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Macron nu dă înapoi. Fiecare cuvânt despre trimiterea soldaților occidentali în Ucraina a fost „cântărit, gândit şi măsurat"
Macron nu dă înapoi. Fiecare cuvânt despre trimiterea soldaților occidentali în Ucraina a fost „cântărit, gândit şi măsurat"
Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi, 29 februarie, că „fiecare cuvânt” pe care îl spune despre războiul din Ucraina este „cântărit”, după ce, la începutul...
Rusia afirmă că a ocupat peste 300 de kilometri pătrați din Ucraina în 2024. „Forţele ruse continuă să-şi îmbunătăţească poziţiile”
Rusia afirmă că a ocupat peste 300 de kilometri pătrați din Ucraina în 2024. „Forţele ruse continuă să-şi îmbunătăţească poziţiile”
Rusia continuă să înainteze în Ucraina după ce a cucerit bastionul Avdiivka şi a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din teritoriul ucrainean de la începutul anului, a informat marţi,...
#David Petraeus CIA, #Vladimir Putin, #Vladimir Putin Ucraina, #razboi ucraina rusia, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina