David Popovici concurează în România peste o săptămână: ”De-abia aștept să mă simt cum s-au simțit maghiarii”

Luni, 27 Iunie 2022, ora 08:31
2841 citiri
David Popovici concurează în România peste o săptămână: ”De-abia aștept să mă simt cum s-au simțit maghiarii”
David Popovici

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial, la 100 şi 200 m liber, a fost emoţionat de primirea făcută la revenirea în ţară, duminică seara, la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional ''Henri Coandă'' din Otopeni, le-a mulţumit tuturor românilor care l-au urmărit la Mondialele de la Budapesta şi a adăugat că abia aşteaptă să concureze acasă, la Otopeni, cu prilejul Europenelor de juniori (5-10 iulie).

''Trebuie să recunosc că nu sunt de obişnuit cu atât de multă lume şi cu atât de multă atenţie, însă sunt tot eu, la fel de natural. Vreau să spun cel mai important lucru pe care îl am de spus. Vreau să le mulţumesc celor care au crezut în mine, care m-au susţinut şi mă susţin în continuare. Şi de altfel vreau să le mulţumesc tuturor românilor care m-au urmărit şi care au stat cu sufletul la gură în faţa ecranelor, românilor care au venit să mă urmărească în persoană la Budapesta. A fost superb şi, nu ştiu, cred că multă lume ar vrea să fie în situaţia mea să ştie că atât de multă lume îl susţine. Şi sunt chiar onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături de mine'', a spus primul campion mondial al înotului masculin din ţara noastră.

Deşi abia a încheiat Mondialele de seniori, David Popovici va relua de luni pregătirea pentru a oferi un nou festival de medalii la Europenele de juniori de la Otopeni şi vrea o susţinere cât mai zgomotoasă a fanilor.

''De abia aştept să concurez la Europenele de juniori, vă aştept în număr cât mai mare şi de abia aştept să mă simt cum s-au simţit sportivii maghiari la aceste Campionate Mondiale, să simt cum e să concurez la mine acasă, şi vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne ajute cât mai bine să intrăm în starea de concurs. Sincer, de abia aştept să ne strige numele când urmează să avem o probă, nu numai mie, ci şi tuturor ceilalţi sportivi români, să ne simţim cu adevărat speciali. Pentru că acela e un moment cu adevărat unic. Mai urmează Europene de seniori, Mondiale de juniori, Mondiale în bazin scurt, avem un sezon competiţional destul de plin, însă cred că Europenele de juniori de la Otopeni o să fie memorabile cu siguranţă'', a adăugat Popovici.

Cine sunt prezentatorii celui mai nou canal tv de sport din România
Cine sunt prezentatorii celui mai nou canal tv de sport din România
Noul canal al Televiziunii Române, TVR Sport intră în emisie sâmbătă, 30 martie 2024, la ora 07.00. Televiziunea Publică anunță că TVR SPORT este al 14-lea canal al instituției şi va...
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Englezii au analizat situația din grupa E, formată din România, Belgia, Slovacia și Ucraina, ultima fiind calificată după barajul cu Islanda. „Ucraina face parte din Grupa E, cu Belgia,...
#David Popovici, #Romania, #Otopeni, #maghiari , #Stiri David Popovici
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Sper ca romanii sa-si onoreze prin prezenta tinerii campioni!