David Popovici și decizia care a provocat indignare: ”Nu e vorba despre mofturi”

Joi, 11 Aprilie 2024, ora 15:41
8796 citiri
David Popovici și decizia care a provocat indignare: ”Nu e vorba despre mofturi”
David Popovici FOTO: Facebook / David Popovici

Pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris din această vară, înotătorul David Popovici vrea să aibă proprii agenți de securitate și să stea la un hotel aflat în apropierea bazinului olimpic, totul pe propria cheltuială.

Președintele COSR, Mihai Covaliu, a comentat solicitarea lui David Popovici de a se caza în afara Satului Olimpic pe perioada participării la JO de la Paris, considerând că nu s-ar putea concentra în liniște. Decizia sportivului nostru a provocat și multă indignare, așa cum a declarat un fost președinte COSR, Octavian Morariu.

"Au fost multe discuţii pe marginea acestui subiect. Dar David nu este nici primul, nici ultimul şi nici singurul sportiv care solicită să nu stea în Satul Olimpic. Două exemple care îmi vin acum repede sunt Gabriela Szabo, la JO de la Sydney, şi Constantina Diţă, la JO de la Beijing. Ele au şi obţinut medalii de aur atunci, sperăm ca şi de această dată să se întâmple la fel.

Echipa lui David a ales să stea în afara Satului Olimpic nu pentru condiţii de 5 stele, nu e vorba despre mofturi, ci pur şi simplu pentru a maximiza tot ce înseamnă timp şi resurse în beneficiul performanţei. Eu am mai spus că fiecare sportiv, fie că va sta în Satul Olimpic, fie în afara lui, va avea parte de cele mai bune condiţii de securitate la Paris.

Sunt probleme de securitate, au spus-o chiar francezii, dar, în acelaşi timp, sunt şi foarte, foarte multe măsuri de securitate care s-au luat pentru organizarea acestor Jocuri Olimpice. Mie nu îmi e frică de atentate, eu am încredere în organizarea de acolo şi cred că pe perioada competiţiei toată lumea se va bucura de spectacolul sportiv".

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a participat, joi, la forumul IntegriSport 3.0 organizat de Agenţia Naţională pentru Sport. Unul dintre obiectivele principale ale evenimentului care beneficiază de participare internaţională este acela de a asigura diseminarea informaţiilor şi cunoştinţelor privind manipularea competiţiilor sportive şi criminalitatea în sport la cât mai mulţi oficiali din domeniul judiciar şi al aplicării legii, participanţii având ocazia de a interacţiona cu experţi din alte 6 ţări (Austria, Bulgaria, Estonia, Grecia, România şi Spania) şi de a face schimb de cunoştinţe şi bune practici.

Quarterly Report - Editia 4

Decizia luată de Ucraina în legătură cu participarea la Jocurile Olimpice
Decizia luată de Ucraina în legătură cu participarea la Jocurile Olimpice
Ucraina a anunţat luni că îşi va trimite sportivii la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, în pofida continuării războiului cu Rusia, a anunţat ministrul Sporturilor, Matvei Bidnîi, la...
A venit decizia de la UEFA. Ce se întâmplă cu Corvinul, câștigătoarea Cupei României
A venit decizia de la UEFA. Ce se întâmplă cu Corvinul, câștigătoarea Cupei României
Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, că echipa Corvinul Hunedoara, câştigătoarea Cupei României, a primit licenţa de participare în competiţiile europene. “Joi, 23 mai,...
#David Popovici, #jocurile olimpice, #decizie, #Mihai Covaliu , #stiri din sport