Cine e noul campion mondial în proba în care David Popovici vrea aurul la Jocurile Olimpice

Marti, 13 Februarie 2024, ora 21:21
1651 citiri
Cine e noul campion mondial în proba în care David Popovici vrea aurul la Jocurile Olimpice
Hwang Sun-woo

Sud-coreeanul Hwang Sun-woo a obţinut medalia de aur în proba masculină de 200 m liber, marţi, la Campionatele Mondiale de la Doha, în timp ce italianca Simona Quadarella a luat aurul la 1.500 m liber, scrie AFP.

Hwang a câştigat proba în 1 min 44 sec 75. Medaliat cu bronz anul trecut şi cu argint în 2022, înotătorul de 20 de ani a câştigat primul său titlu în bazin lung, după două medalii de aur obţinute în bazin scurt. El i-a învins pe lituanianul Danas Rapsys (1 min 45 sec 05) şi pe americanul Luke Hobson (1 min 45 sec 26), următorii doi clasaţi.

Proba de 200 de metri liber este vizată de David Popovici pentru o medalie cât mai strălucitoare la Jocurile Olimpice, românul absentând de la Mondiale tocmai pentru a se pregăti mai bine pentru JO.

La rândul său, italianca Simona Quadarella a fost încoronată campioană mondială la 1.500 m liber pentru a doua oară în carieră, în lipsa campioanei americane Katie Ledecky.

Quadarella a preluat controlul cursei încă de la început, impunându-se în 15 min 46 sec 99/100. Ea a câştigat al doilea titlu mondial pe această distanţă după cel din 2019.

Medalia de argint a revenit chinezoaicei Li Bingjie (15 min 56 sec 62), iar bronzul, germancei Isabel Gose (15 min 57 sec 55).

Ca şi în 2019, Quadarella a profitat din plin de absenţa lui Katie Ledecky, care are cinci titluri mondiale şi un aur olimpic în această probă. Americanca a preferat să nu facă deplasarea în Qatar cu mai puţin de şase luni înainte de Jocurile Olimpice.

Quarterly Report - Editia 4

Un francez s-a calificat pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris
Un francez s-a calificat pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris
Sportivul Felix-Pierre Duchampt va reprezenta pentru a doua oară consecutiv România la întrecerea olimpică de triatlon. Născut în Franţa şi intrat în circuitul mondial pentru România în...
Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că acum Team România are 88 de sportivi. Loredana Toma s-a calificat la JO, după ce s-a...
#David Popovici, #jocurile olimpice, #inot, #Hwang Sunwoo , #stiri din sport