David Popovici, mesaj în limba română în bazinul de la Budapesta: ”Vă iubesc pe toți! Acesta e doar începutul”

Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 19:45
5226 citiri
David Popovici, mesaj în limba română în bazinul de la Budapesta: ”Vă iubesc pe toți! Acesta e doar începutul”
David Popovici

David Popovici a declarat, miercuri seară, că primele două medalii de campion mondial sunt doar începutul unui drum lung, după ce a obţinut şi aurul la 100 metri liber, proba "regină" a nataţiei.

"Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 metri. Acesta este doar începutul, avem un lung drum lung”, a spus Popovici la interviul de la ieşirea din bazin.

”Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc că v-aţi uitat", a completat David în limba română.

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58.

Sportivul român a concurat de pe culoarul 4.

Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Înainte de 2022, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 - 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

David Popovici a fost desemnat de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern sportivul anului în 2021, alături de el fiind desemnat sportivul anului şi Robert Glinţă.

În 2021, la JO din Japonia, David Popovici a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber şi pe poziţia a şaptea, cea de 100 m liber, iar la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri), el a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber.

În plus, la Europenele de înot pentru juniori de la Roma, David Popovici a câştigat aurul la 100 m liber (cu nou record mondial), 200 m liber (nou record mondial în semifinale) şi 50 m liber, precum şi o medalie de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber, alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Simona Halep a făcut un anunț important: "Coșmarul s-a terminat!"
Simona Halep a făcut un anunț important: "Coșmarul s-a terminat!"
Simona Halep le-a mulţumit, într-un mesaj postat pe Instagram, tuturor celor care au susţinut-o şi au avut încredere în ea necondiţionat în perioada de după depistarea pozitivă cu o...
Fără David Popovici, România l-a descoperit pe ”Aquaman”. La 16 ani, a făcut senzație la Mondiale
Fără David Popovici, România l-a descoperit pe ”Aquaman”. La 16 ani, a făcut senzație la Mondiale
Înotătorul român Robert Badea a stabilit un nou record naţional la categoriile de vârstă 17, 18 şi 19+ ani în proba de 400 m mixt, duminică, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de...
#David Popovici, #mesaj, #limba romana, #Budapesta , #Stiri David Popovici