David Popovici nu mai merge în Rusia: Mondialele de natație au fost mutate

Joi, 09 Februarie 2023, ora 14:34
3245 citiri
David Popovici nu mai merge în Rusia: Mondialele de natație au fost mutate
David Popovici

Oraşul Singapore a fost ales să găzduiască, în 2025, Campionatele Mondiale de nataţie, înlocuind oraşul rus Kazan, care nu mai poate organiza competiţia din cauza invaziei Rusiei din Ucraina, a anunţat, joi, World Aquatics, relatează AFP.

„World Aquatics (ex-Fina) nu ar putea fi mai fericită să audă că organizarea evenimentului nostru major din 2025 va fi pe mâini atât de bune, mulţumim întregii echipe de aici, în Singapore”, a spus preşedintele federaţiei internaţionale, Husain Al-Musallam, într-o conferinţă de presă.

Campionatele Mondiale de Nataţie includ înot, polo pe apă, sărituri în apă, înot sincron şi înot în ape deschise.

World Aquatics decisese deja în 2022 să înlăture organizarea Campionatelor Mondiale de nataţie pentru juniori de la Kazan, încredinţate în cele din urmă Limei, şi declarase atunci că „niciun alt eveniment nu va avea loc în Rusia atâta timp cât va dura această criză gravă”. Astfel a mutat Campionatele Mondiale de Nataţie în bazin scurt din 2022 de la Kazan la Melbourne, Australia, în decembrie.

Rusia a invadat Ucraina de pe teritoriul său şi pe cel al Belarusului pe 24 februarie 2022, la trei zile după ceremonia de închidere a Jocurilor de iarnă de la Beijing 2022, încălcând armistiţiul olimpic (care se întinde de la o săptămână înainte de începerea Jocurilor Olimpice până la o săptămână după sfârşitul Jocurilor Paralimpice).

CIO a sancţionat Moscova şi Minsk, iar de atunci, niciun eveniment sportiv internaţional nu este organizat sau susţinut în Rusia sau Belarus şi niciun simbol naţional al acestor ţări nu este afişat în timpul unui eveniment sportiv.

„Aceste sancţiuni împotriva statelor şi guvernelor din Rusia şi Belarus trebuie şi vor rămâne ferm în vigoare”, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, într-un mesaj de Anul Nou.

Citește și:
Țițeiul rusesc, înlocuit în Europa cu cel american. Exporturile din SUA au ajuns la cifre record
Țițeiul rusesc, înlocuit în Europa cu cel american. Exporturile din SUA au ajuns la cifre record
Exporturile de ţiţei din SUA către Europa au atins în martie un record de 2,1 milioane de barili pe zi, în medie, stimulate de reduceri mari la nivelul de referinţă global şi de cererea mai...
Lovitură dură primită de Rusia. Rachete Kalibr, cu o rază de acțiune de 2.500 de kilometri, distruse în urma unor explozii
Lovitură dură primită de Rusia. Rachete Kalibr, cu o rază de acțiune de 2.500 de kilometri, distruse în urma unor explozii
Ministerul ucrainean al Apărării a declarat luni că o explozie observată la Djankoi, în nordul peninsulei Crimeea, a distrus rachete de croazieră ruseşti destinate utilizării de către...
#David Popovici, #Rusia, #mondiale de natatie, #kazan, #campionatul mondial de inot, #singapore , #stiri din sport