Planul de cursă al lui David Popovici la Europeanul de la Roma: ”Fă o nebunie!”

Luni, 15 August 2022, ora 23:29
3771 citiri
Planul de cursă al lui David Popovici la Europeanul de la Roma: ”Fă o nebunie!”
David Popovici

La două zile după recordul mondial la 100 m, David Popovici, în vârstă de 17 ani, şi-a arătat din nou talentul incredibil devenind noul campion european la 200 m liber şi al treilea cel mai bun performer al tuturor timpurilor, luni, la Roma.

Planul de cursă al românului a fost simplu: "Nu prea aveam un timp în minte, singurul sfat pe care mi l-a dat antrenorul meu a fost "Fă o nebunie". Cred că ceea ce am făcut este destul de nebunesc în acest moment". a spus adolescentul după cursa de la Roma, scrie AFP.

În frunte încă de la început, Popovici nu a lăsat niciodată primul loc, ba chiar a accelerat în ultima lungime pentru a câştiga în 1 min 42 sec 97 sutimi, cu mult în faţa elveţianului Antonio Djakovic (1:45.60) şi a austriacului Felix Auboeck (1:45,89). "Ultima lungime este specialitatea mea, la 100 m ca la 200 m. Aşa că ştiam că o să-i las puţin în urmă pe ceilalţi. Mă aşteptam la asta", a explicat el.

Cu toate acestea, „nu este uşor de făcut”, a spus el. "Am fost extrem de obosit. Am avut curse în care am fost mult mai obosit decât atât, dar asta m-a omorât puţin."

"Am reuşit în sfârşit să înot sub 1 min 43 (vechiul lui record era 1:43.21). Timpul obţinut este excelent, a fost o cursă grea de înot. Cred că timpul este meritat”, a spus Popovici.

Cel care realizase deja dubla de 100-200 m la Campionatele Mondiale de la Budapesta din iunie se impune cu siguranţă drept noul fenomen al bazinelor.

Dar noul lui statut nu pare să-l afecteze. "Nu m-am uitat pe reţelele de socializare (...) Nu prea ştiu ce impact am în România în acest moment sau în lumea înotului, văd doar ce este în jurul meu”, a afirmat el. "Dar la un moment dat, intrând pe net, voi vedea impactul pe care l-am avut şi sunt încântat să ştiu asta.”

Programul său în capitala Italiei este departe de a fi încheiat deoarece va începe miercuri în serii la 400 de metri, distanţă care nu face parte din obiceiurile sale. "Este cea mai ciudată cursă pe care o voi face aici pentru că nu am experienţă. Am înotat-o ​​doar de trei ori în viaţa mea şi a fost în concursuri mici. Dar este un loc bun pentru a începe şi a vedea dacă sunt bun sau nu", le-a spus Popovici jurnaliştilor prezenţi la Roma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

David Popovici înoată la Naționalele de la Otopeni. Proba la care nu e primul favorit la victorie. Unde se văd cursele
David Popovici înoată la Naționalele de la Otopeni. Proba la care nu e primul favorit la victorie. Unde se văd cursele
Federația Română de Natație și Pentatlon Modern organizează săptămâna viitoare, între 17 si 21 aprilie 2024, întrecerile Campionatului Național de înot în bazin de 50 m pentru...
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
#David Popovici, #europene, #Roma , #Stiri David Popovici