Bacinschi i-a platit impozitul unui focsanean cu 15 copii

   

Multi focsaneni cu probleme sociale vin in audienta la primarul Decebal Bacinschi, unii pentru a cere un loc de munca, altii o locuinta sociala sau pentru a primi ajutoare alimentare de la Cantina de ajutor social. Unul dintre ei l-a impresionat insa mai mult decat altii pe edil.
Iacob G., de profesie strungar, a suferit in urma cu cativa ani un teribil accident, in drum spre serviciu, care l-a facut din om neom pentru toata viata. Barbatul a povestit ca mergea cu bicicleta in drum spre munca si, la bariera Marasesti, a cazut intr-o gura de canal, descoperita. Tot ce isi aminteste este ca s-a trezit la spital si a ramas cu o deficienta de vorbire si de concentrare, cu auzul afectat, nemaifiind un om intreg, bun de munca. Cu capul plecat, cu fruntea incruntata, usor incoerent, Iacob i-a marturisit primarului ca are o pensie de handicap de 650 de lei, din care se hranesc noua guri, el, sotia si copiii; o parte dintre copii, pentru ca barbatul este tatal a nu mai putin de 15 copii, cel mai mare de 31 de ani, cel mai mic de 13 ani. In ciuda starii sale precare de sanatate, Iacob poarta grija copiilor sai. "Dupa accident am ramas cu handicap, surd, nu ma mai angajeaza nimeni. Daca nu era cantina sociala, unde avem o masa, era rau de tot de noi si de copii", i-a marturisit barbatul primarului.
Pentru ca Iacob avea de platit impozitul pe cladire pentru acest an, de 132 de lei, nu putea beneficia de masa la Cantina de ajutor social si nici de ajutor pentru incalzire in acest sezon rece. Fiind impresionat de cazul sau, primarul Bacinschi i-a platit impozitul, pentru ca acesta si copiii sai sa poata beneficia de toate prestatiile sociale acordate de stat.
Luni, 21 Octombrie 2013, ora 05:05
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
(Update) VIDEO | E85: Accident in afara comunei Garoafa. Unul dintre soferi a decedat. O persoana a fost transportata la UPU Focsani
Un accident rutier s-a produs sambata, in jurul orei 17, la intrare in comuna Garoafa, dinspre ...
VIDEO | Aflat in vizita la Focsani, Ciolacu il vede pe Oprisan vicepresedintele lui Catalin Toma la CJ Vrancea
Din declaratiile pe care le-a dat duminica, 18 octombrie 2020, cu prilejul unei scurte vizite la ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor