A murit Barry Humphries. Legeda comediei britanice avea 89 de ani

Sambata, 22 Aprilie 2023, ora 16:42
1886 citiri
A murit Barry Humphries. Legeda comediei britanice avea 89 de ani
Barry Humphries FOTO captură video YouTube

Actorul australian de comedie Barry Humphries a murit la vârsta de 89 de ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului din Sydney în care artistul era internat de mai multe zile, informează DPA.

Într-o carieră de şapte decenii, Barry Humphries, un veteran al scenei şi al micilor ecrane, a amuzat mai multe generaţii de spectatori prin intermediul unor personaje satirice, precum Dame Edna Everage şi Sir Les Patterson.

Barry Humphries a murit sâmbătă seară, a dezvăluit David Faktor, un purtător de cuvânt al Spitalului St. Vincent din Sydney.

”Pot să confirm că Barry Humphries a murit în această seară în Sydney, în jurul orei locale 19:00 (11:00 GMT)”, a declarat el.

Actorul fusese internat din nou în acel spital din cauza unor complicaţii medicale apărute după o operaţie la şold pe care o suportase luna trecută.

Un comunicat al familiei sale, publicat în cotidianul Sydney Morning Herald, le-a mulţumit fanilor şi corpului medical de la Spitalul St. Vincent pentru ”sprijinul şi urările lor de bine”.

Barry Humphries a devenit un nume de referinţă în circuitul producţiilor de comedie din Marea Britanie după ce s-a mutat la Londra în 1959 şi a apărut în mai multe spectacole susţinute pe West End, precum ”Maggie May” şi ”Oliver!”.

A fost unul dintre cei mai importanţi actori de comedie de pe scena britanică, alături de Dudley Moore, Alan Bennett şi Spike Milligan.

Pe lângă celebra Dame Edna Everage - personaj folosit pentru a satiriza cultul celebrităţii, snobismul de clasă şi pudibonderia, precum şi pentru a ironiza politicieni şi vedete din industria modei -, Barry Humphries a creat şi alte personaje intrate în legenda industriei britanice de comedie, precum afemeiatul Sir Les Patterson şi Sandy Stone, un bărbat vârstnic şi fără copii care trăieşte într-o suburbie a oraşului Melbourne, considerat ”cel mai plictisitor om din Australia”.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#deces actor, #Barry Humphries, #actor comedie , #stiri vedete