A murit actorul Cornel Ciupercescu. Rolurile care l-au făcut celebru

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 15:40
6440 citiri
A murit actorul Cornel Ciupercescu. Rolurile care l-au făcut celebru
Cornel Ciupercescu a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat aproape trei decenii FOTO Facebook / Teatrul Evreiesc de Stat

Actorul Cornel Ciupercescu a murit duminică, 4 decembrie, la vârsta de 77 de ani.

Anunțul a fost făcut de Teatrul Evreiesc de Stat, care a transmis că înmormântarea va avea loc marți, 6 decembrie, de la ora 11:00, la Cimitirul Bellu.

”Bunul și iubitul nostru, adoratul nostru, ne-ați dat de jucat cea mai grea scenă, astăzi... Câte o fărâmă din fiecare dintre noi, zboară acum printre îngeri, odată cu plecarea dintre pământeni a celui care a fost prietenul, colegul, căpitanul nostru, Cornel Ciupercescu. Nenea Ciupi ați fost și veți rămâne iubire. Mulțumim pentru tot. Mulțumesc pentru tot. Sunt alături de familia sa minunată, vă sărut sufletele și mă retrag în liniștea grea a zilei”, a scris și actrița Natalie Ester pe Facebook.

Cornel Ciupercescu s-a născut la 22 februarie 1945, în Brăila.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoția 1970), Cornel Ciupercescu a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploiești - Rică Venturiano în ”O noapte furtunoasă” (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în ”Avarul” (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în MACBETH (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), dar și la Teatrul de Stat Târgu Mureș - Boze în ”Pădurea împietrită” (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în ”Un individ suspect” (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).

Din anul 1990, a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat, timp de aproape trei decenii, în roluri precum Saladin, în ”Nathan înțeleptul”, de G. E. Lessing, regia Grigore Gonța, Gaston Schmaltz, în ”Povestea unei bănci particulare”, de Friedrich Dürrenmatt, regia Kincses Elemer, Golem, în ”Golem”, de H. Leivik, regia Cătălina Buzoianu sau Ulrich von Hutten, în ”Elogiul nebuniei”, de Dumitru Solomon, regia Ion Cojar.

Cornel Ciupercescu a avut și o carieră cinematografică de excepție, în rolul lui Nicolae Bălcescu (Nicolae Bălcescu, în ”La răscrucea marilor furtuni”, regia Mircea Moldovan) sau Frâncu Slătineanu, în ”Castelul din Carpați”, regia Stere Gulea.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...
Comentarii
T
TRIDENT
rank 1
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
0 citiri.condoleante