Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Deces în lumea sportului. Fostul șef al atletismului a murit

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 11:43
2378 citiri
Deces în lumea sportului. Fostul șef al atletismului a murit
Lamine Diack. Foto: Facebook

Fostul şef mondial al atletismului Lamine Diack a murit joi-vineri noaptea, la vârsta de 88 de ani, la Dakar, unde s-a întors în mai, după ce a fost deţinut ani de zile în Franţa pentru un caz de corupţie, relatează AFP.

Lamine Diack a condus Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) în perioada 1999-2015.

S-a întors în Senegal în mai, pentru prima dată din 2015. El a fost reţinut în Franţa de ani de zile din cauza unui presupus caz de corupţie în jurul dopajului în Rusia.

Lamine Diack fusese, în septembrie 2020, condamnat de justiţia franceză la patru ani de închisoare şi la o amendă de 500.000 de euro pentru corupţie. El făcuse apel împotriva acestei condamnări şi rămânea de stabilit o dată pentru un nou proces.

El a fost condamnat pe 16 septembrie 2020 la Paris, în special pentru că a ascuns cazuri de dopaj în Rusia sau a mânat sancţiuni împotriva sportivilor ruşi dopaţi în schimbul finanţării şi pentru promovarea negocierilor de sponsorizare cu Rusia.

Rechizitoriul său într-un alt dosar, încă nejudecat, îl împiedicase să se întoarcă în Senegal. Paşaportul îi fusese confiscat în cadrul controlului judiciar impus de judecători.

În acest al doilea dosar, Diack fusese inculpat încă din 27 martie 2019, tot pentru corupţie, în cadrul atribuţiilor Jocurilor Olimpice-2016 de la Rio şi 2020 de la Tokyo, dar şi în procesele de atribuire a CM de Atletism de la Beijing în 2015, apoi Mondialele din 2017 şi 2019, la care Qatar a fost candidat.

udecătorul care se ocupă de investigaţii îi ridicase, înainte de întoarcerea sa în Senegal în luna mai, interdicţia de a părăsi teritoriul francez îcontra plăţii unui depozit de 500.000 de euro corespunzător amenzii efectuate şi cu condiţia ca acesta să respecte în continuare citaţia judecătorească..

Un celebru club de fotbal din Senegal, Jaraaf de Dakar (prima divizie), vânduse o parte din terenurile sale pentru a plăti depozitul. Lamine Diack a fost de două ori preşedinte al Jaraaf, în anii 1970 şi 2000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doliu în fotbalul german. A murit un fost campion mondial alături de legendarii Franz Beckenbauer şi Gerd Müller
Doliu în fotbalul german. A murit un fost campion mondial alături de legendarii Franz Beckenbauer şi Gerd Müller
Fostul fotbalist german Bernd Hölzenbein, campion mondial în 1974 alături de Franz Beckenbauer şi Gerd Müller, a decedat la vârsta de 78 de ani, a anunţat marţi Eintracht Frankfurt, clubul...
Noi detalii despre cauza morții liderului clanului interlop Corduneanu. ”Stăpânul Moldovei” era în comă de mai multe săptămâni
Noi detalii despre cauza morții liderului clanului interlop Corduneanu. ”Stăpânul Moldovei” era în comă de mai multe săptămâni
Noi detalii despre moartea interlopului Costel Corduneanu și înmormântarea acestuia au fost făcute publice de presa din Iași. Șeful clanului interlop Corduneanu, supranumit ”Stăpânul...
#deces, #atletism, #decese , #atletism