A murit încă o legendă a muzicii. Loretta Lynn a avut peste 50 de hituri în Top 10

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 20:38
2693 citiri
A murit încă o legendă a muzicii. Loretta Lynn a avut peste 50 de hituri în Top 10
Cântăreața și-a lansat ultimul album în 2021 FOTO Twitter / Loretta Lynn

Loretta Lynn, o fată de miner devenită una dintre cele mai mari vedete ale muzicii country din Statele Unite, a decedat marţi, 4 octombrie, la vârsta de 90 de ani, a anunţat familia ei pe Twitter, potrivit Reuters.

Lynn a murit în locuinţa sa din Hurricane Mills, Tennessee, a precizat familia într-o declaraţie.

”Iubita noastră mamă, Loretta Lynn, s-a stins în pace în această dimineaţă de 4 octombrie, în somn, acasă, la iubita ei fermă din Hurricane Mills”, se arată în declaraţia familiei.

În lumea dominată de bărbaţi a muzicii country din anii '60 şi '70, Lynn şi-a construit o reputaţie de feministă ”dintr-o bucată”, suficient de îndrăzneaţă şi de talentată pentru a-şi scrie propriile cântece.

Într-un interviu, Lynn a declarat că 14 dintre cântecele sale au fost interzise de posturile de radio. ”Nu am fost prima femeie din muzica country”, a declarat ea revistei Esquire în 2007. ”Am fost doar prima care m-am ridicat şi am spus ceea ce gândeam, despre ce era viaţa. Celorlalte le era frică să o facă”, a explicat ea.

Potrivit site-ului său, Lynn a avut peste 50 de hituri în Top 10.

Artista a câştigat trei premii Grammy - unul pentru piesa ”After The Fire Is Gone” cu partenerul său de duet Conway Twitty şi două în 2004 pentru munca depusă la albumul ”Van Lear Rose”, o colaborare cu rockerul Jack White de la White Stripes.

Autobiografia din 1976 a lui Lynn, ”Coal Miner's Daughter”, a intrat pe lista bestseller-urilor de la New York Times, iar Sissy Spacek a câştigat un Oscar pentru interpretarea cântăreţei în filmul cu acelaşi nume bazat pe carte.

În 2003, Lynn a primit un premiu Kennedy Center pentru contribuţia la cultura americană, iar în 2010, un premiu Grammy pentru întreaga carieră. Trei ani mai târziu, preşedintele Barack Obama i-a înmânat Medalia Prezidenţială a Libertăţii.

Vedeta a suferit un accident vascular cerebral în mai 2017, la puţin peste două săptămâni după ce îşi sărbătorise cea de-a 85-a aniversare şi o fractură de şold în ianuarie 2018.

În 2021, cu o lună înainte de a împlini 89 de ani, a lansat albumul ”Still Woman Enough”, care include reînregistrări şi piese noi.

Citește și:
O nouă înfrângere pentru Donald Trump. Decizia judecătorilor din SUA
O nouă înfrângere pentru Donald Trump. Decizia judecătorilor din SUA
O curte de apel din Statele Unite i-a adus o nouă înfrângere lui Donald Trump joi, anulând o hotărâre anterioară a unei instanţei care numise un expert independent pentru a examina...
Un cunoscut judecător român și-a injectat benzină în venă. Bărbatul ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București
Un cunoscut judecător român și-a injectat benzină în venă. Bărbatul ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București
Judecătorul Gabriel Apostol din Pitești a fost transportat la spital joi, 1 decembrie, după ce și-a înjectat în venă benzină, potrivit ziarobiectiv.ro Judecătorul a fost internat în...
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
436 citiri.condolences