Trupul neînsufleţit al artistului Victor Socaciu a fost depus la Sala Palatului

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 12:50
2095 citiri
Trupul neînsufleţit al artistului Victor Socaciu a fost depus la Sala Palatului
Artistul în timpul unui concert FOTO Facebook/ Victor Socaciu

Cântăreţul şi compozitorul Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani, iar trupul neînsufleţit a fost depus, marţi, în foaierul Sălii Palatului.

„Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost Omul Bun al muzicii folk, sunt aşteptaţ marţi, 28 decembrie, de la ora 10.00, în foaierul Sălii Palatului!”, a scris pe Facebook Ana-Maria Socaciu, fiica artistului.

Miercuri, între orele 12,00 şi 14,00, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus la Camera Deputaţilor, în foaierul din faţa intrării C1.

Accesul pietonal şi auto se va efectua pe la intrarea din colţul clădirii, aflată la intersecţia bulevardului Naţiunile Unite cu bulevardul Libertăţii (intrarea C1).

În vederea accesului şi participării, pe întreaga durată a evenimentului se vor respecta măsurile sanitare în vigoare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Artistul s-a stins din viaţă la Spitalul Carol Davila din Capitală unde era internat de aproape o lună. Anunţul decesului a fost făcut de fiica artistului pe contul ei de socializare.

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunţăm cu nemărginită durere stingerea din viaţă a celui care a fost soţ, tată, bunic, un artist de geniu şi un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împăraţia Sa alături de cei drepţi!”, a scris ea.

Socaciu, fost realizator de televiziune şi parlamentar, s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov.

A început să cânte cu grupul Zodiac, când se afla încă în şcoală. Primul concert susţinut cu trupa a avut loc în 1970. A urmat cursuri de chitară clasică la Şcoala populară de artă, iar în 1978, a absolvit Facultatea de Electromecanică.

În 1974, a debutat în Cenaclul Flacăra, iar anul următor, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în 1981 - „Roata”. Acestuia i-au urmat 12 albume şi compilaţii.

A compus muzică pentru spectacole de teatru, la Braşov şi Târgu Mureş, iar din 1991, a pus bazele concursului folk „Om Bun”. A participat în mai multe rânduri la festivalul de la Mamaia şi a susţinut turnee în URSS, China, Germania, dar şi SUA şi Anglia.

În perioada 1997 - 1999, a realizat şi produs emisiuni la TVR şi Naţional TV. A fost deputat în Parlamentul României, în legislatura 2008 - 2012, ales pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator.

Premiul de onoare pentru întreaga activitate în slujba cântecului românesc oferit de Ministerul Culturii i-a revenit în 2002. Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Victor Socaciu, pe 10 decembrie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.

La finalul lunii martie, el a participat la festivalul „Om Bun”, a cărui a 30-a ediţie a avut loc, în mare parte, online.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cine e miliardarul care s-a sinucis la Dubai. A avut o aventură cu fosta soție a politicianului Codrin Ștefănescu
Cine e miliardarul care s-a sinucis la Dubai. A avut o aventură cu fosta soție a politicianului Codrin Ștefănescu
E doliu în lumea mondenă a miliardarilor, care trăiesc la Dubai. Joel Fenelon Joseph, un cunoscut om de afaceri, născut în Haiti, s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 55 al luxosului său...
Țara din UE care cere ”o anchetă independentă și aprofundată” asupra morții opozantului rus Navalnîi
Țara din UE care cere ”o anchetă independentă și aprofundată” asupra morții opozantului rus Navalnîi
Ministrul francez de Externe cere marţi o ”anchetă independentă şi aprofundată care să facă deplin lumină” asupra morţii opozantului rus Aleksei Navalnîi, relatează AFP....
#deces, #Victor Socaciu, #omagiu, #Sala Palatului Bucuresti , #stiri Victor Socaciu