Se modifică declarația 112. Ce venituri trebuie raportate luna aceasta

Vineri, 16 Septembrie 2022, ora 13:44
6549 citiri
Se modifică declarația 112. Ce venituri trebuie raportate luna aceasta
Calcule FOTO: pixabay.com

Declarația 112, în baza căreia angajații sunt asigurați la pensie și sănătate, ce trebuie depusă în fiecare lună până pe data de 25, la ANAF se modifică.

Motivul este suprataxarea muncii part-time, scrie hotnews.ro.

Potrivit documentului ANAF prevederile se vor aplica începând cu declararea veniturilor aferente lunii august 2022.

Contribuțiile sociale datorate de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor, în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial se calculează prin aplicarea cotei prevăzute de lege asupra salariului de bază minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția, corespunzătoare numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

În situația în care cuantumul contribuțiilor datorate de salariați este mai mic decât cele datorate la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată, în vigoare în luna pentru care se datorează contribuţiile, diferența se suportă de angajator/plătitor de venit.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#declaratia 112 modificata, #taxarea munca part time, #taxe , #declaratie impozit