Ce i-a spus soția criminalului de la Onești polițistului cu care încerca să negocieze eliberarea ostaticilor

Joi, 19 Mai 2022, ora 14:56
6053 citiri
Ce i-a spus soția criminalului de la Onești polițistului cu care încerca să negocieze eliberarea ostaticilor

Au trecut mai bine de doi ani de la dublul asasinat de la Onești, unde doi muncitori care veniseră să renoveze un apartament au fost uciși de fostul proprietar al acestuia. Gheorge Moroșan este în pușcărie însă ancheta continuă.

Joi, 19 mai, la termenul de judecată în cazul crimelor din martie 2020, unul dintre polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale de la IPJ Bacău ce au încercat să negocieze cu soția lui Gheorghe Moroșan a povestit magistraților cum a decurs dialogul dintre el și Aurelia Moroșan.

”Declarații năucitoare astăzi la termenul de judecată în cazul crimelor de la Onești. Unul dintre martorii din dosar (polițist judiciar aflat la fata locului) a declarat în fața judecătorului că Aurelea Moroșan îi spunea acestuia că este perfect de acord ca Moroșan să îi omoare pe toți fiindcă și ei au sufeit la rândul lor.

Asta după ce polițistul o implorase pe Aurelea, în repetate rânduri, să-și oprească soțul din acțiunile criminale. Atitudinea lui Morosanu în continiare extrem de sfidătoare și aroganța pe timpul declarațiilor, fară urmă de regret. Estimăm o soluție în proces în cel mult două termene”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Se pare că este vorba despre Răzvan Ghiula, polițist la Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Bacău. Acesta, împreună cu polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale Adrian losub, Florin Gurămultă și Silviu Roșca au urcat între etajele 2 și 3, în așteptarea ordinului de intervenție tactică în apartament.

De altfel, Aurelia Moroșan monitoriza toată acțiunea polițiștilor și îi transmitea soțului ei miscările lor.

Însă, tergiversarea acțiunii poliției a dus la uciderea, în cele din urmă, a celor doi bărbați ținuți ostatici.

Într-un interviu anterior acordat de către șeful sindicatului polițiștilor Europol, acesta recunoșta că ceea ce s-a întâmplat la Bacău a fost din vina autorităților.

”Și situația de la Bacău, din punctul meu de vedere pentru că acolo a fost un eșec al poliției și încă nu avem o răspundere în sarcina cuiva pentru faptul că două persoane au murit. Putem vorbi despre un caz rezolvat în sensul că am prins autorul și este în închisoare, însă cei din vina cărora s-a produs acest lucru nu știm ce s-a întâmplat cu ei sau în ce stadiu sunt cercetările.

Este unul dintre cazurile care nu au fost clarificate. Au trecut totuși doi ani. Iar din perspectiva cetățeanului este totuși de speriat știind că serviciul public de care ar trebui să beneficiezi atunci când te afli într-o situație de genul acesta este profund afectat de cei care trebuie să ia o decizie, să își sume responsabilitatea și să încerce să te scape cu viață dintr-un astfel de incident”, a comentat Cosmin Andreica.

Ce s-a întâmplat în ziua tragediei de la Onești

Primul apel la 112 a fost făcut la 11.37 de Gheorghe Moroșan care sesiza că are o problemă din cauza unui litigiu și amenința că o să folosească un cuțit. Apelul a fost transferat la poliție însă în momentul preluării s-a întrerupt.

Primul echipaj a ajuns la fața locului la 5 minute de la sesizare. Ulterior, s-a dispus constituirea unei echipe de 17 polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică, un negociator, precum și o echipă de interventie, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Adjunctul Politiei municipiului Onesti a inițiat primele discutii cu bărbatul, încercând să-l calmeze, până la sosirea negociatorului I.P.J. Bacau. Potrivit unor informatii oficiale, adjunctul Poliției Onești îl cunoștea pe Gheorghe Moroșan.

Abia la ora 13.53, negociatorul I.P.J., precum și polițiștii de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au ajuns la fața locului.

De la acel moment, negocierea cu bărbatul în cauză a fost preluată de către negociatorul inspectoratului de poliție din Bacău.

Poliția a precizat că negociatorul a fost chemat de urgență la serviciu, acesta fiind liber în ziua tragediei. Cel de-al doilea negociator al IPJ Bacău se afla în concediu medical.

La ora 14.01 - a fost solicitat sprijinul I.S.U. Bacău, la fața locului ajungând o autoscară și un echipaj medical S.A.J., ulterior și un echipaj SMURD.

La al doilea apel la 112, Moroșan cere 300.000 de euro și amenință că îi vă ucide pe cei doi muncitori.

Abia la ora 16.55 - polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bacău au intrat în locuință, iar pentru imobilizarea agresorului au folosit armamentul din dotare, fiind executate 8 focuri de arma (4 cu muniție neletala și 4 cu muniție letală).

Citeste si:
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe demisionează. Lovitură pentru Joe Biden cu puțin timp înainte de alegeri
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe demisionează. Lovitură pentru Joe Biden cu puțin timp înainte de alegeri
Directoarea însărcinată cu comunicarea lui Joe Biden, Kate Bedingfield, loială din prima clipă preşedintelui democrat, urmează să demisioneze, anunţă Casa Albă, o demisie notabilă cu...
Fugarul Dragoș Săvulescu se plimbă nestingherit prin Milano cu soția și copilul. Fotografii postate public pe Instagram FOTO
Fugarul Dragoș Săvulescu se plimbă nestingherit prin Milano cu soția și copilul. Fotografii postate public pe Instagram FOTO
Dragoș Săvulescu, condamnat în 2019 la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia, își vede liniștit de viață...