Marile branduri din industria IT, virusate de criza financiara

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 12:26
1673 citiri
Marile branduri din industria IT, virusate de criza financiara

Industria calculatoarelor personale s-a mentinut oarecum deasupra altor industrii care au fost grav afectate de criza financiara din intreaga lume.

Cu toate acestea, a suferit de pe urma problemelor legate de scaderea cererii atat din partea cumparatorilor din sectorul corporate cat si din partea consumatorilor obisnuiti.

J.T. Wang, director al Acer, este in continuare increzator ca industria calculatoarelor si sectorul IT nu va avea prea mult de suferit din cauza crizei financiare, informeaza Reuters.

"Copiii vor merge in continuare la scoala si vor avea nevoie de calculatoare. Afacerile vor continua sa mearga, unele mai bine altele mai rau, si vor avea nevoie de computere", a declarat Wang.

Estimarile analistilor pentru 2009 variaza, dar majoritatea se asteapta ca vanzarile sa scada.

Cercetatorii de piata din cadrul institutului IDC din SUA preconizeaza ca intreaga industrie a PC-urilor va inregistra scaderi ale vanzarilor de pana la 5,3%, pana la aproximativ 267 de miliarde de dolari. Previziunile anterioare aratau o crestere de circa 4,5%.

Branduri precum Dell sau Lenovo ar putea sa fie cele mai afectate din cauza ca in mare parte comercializeaza produse destinate clasei business. Consumatorii acesteia si-au revizuit bugetele taind drastic din cheltuieli. Consumatorii obisnuiti de cealalta parte sunt mai puti aspri in ceea ce priveste tehnologia si costurile acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#industrie it computere, #scadere vanzari dell, #pc vanzare preturi , #preturi
Comentarii
O
orbita
rank 1
PC-urile sunt doar partea vizibila a industriei, exista sisteme masive de supra-