Cursele către Delta Dunării au fost suspendate din cauza problemelor financiare. „Este singura flotă de pasageri”

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 16:38
4016 citiri
Cursele către Delta Dunării au fost suspendate din cauza problemelor financiare. „Este singura flotă de pasageri”
Cursele de pasageri şi de mărfuri dinspre Tulcea către Delta Dunării au fost oprite începând de duminică FOTO Pixabay

Navrom Tulcea a suspendat cursele de pasageri şi de mărfuri către Delta Dunării, începând de duminică, 26 iunie, din cauza lipsei resurselor financiare, compania susţinând că are de primit de la Ministerul Transporturilor 4,3 milioane de lei.

Acești bani reprezintă subvenţia pentru transporturile pe apă. Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a afirmat că mai sunt şi alţi operatori de transport astfel încât locuitorii din Delta Dunării nu vor fi în imposibilitatea de a se deplasa. De asemenea, la începutul săptămânii viitoare va exista o întâlnire la Ministerul Transporturilor pentru a se încerca deblocarea acestei situaţii.

Cursele de pasageri şi de mărfuri dinspre Tulcea către Delta Dunării au fost oprite începând de duminică.

“Începând cu data de 26 iunie, Navrom Delta SA Tulcea se va afla în imposibilitatea operări navelor de transport pasageri şi mărfuri de strictă necesitate, între municipiul Tulcea şi localităţile situate în Delta Dunării, din cauza lipsei resurselor financiare. Situaţia a fost generată independent de voinţa noastră, până la momentul actual Navrom Delta SA Tulcea îndeplinindu-şi în totalitate obligaţiile din contractul ce prevede asigurarea mobilităţii persoanelor izolate din Delta Dunării. În speranţa unei rezolvări rapide a situaţiei, ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se arată într-un comunicat transmis de Navrom Tulcea.

Directorul Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat pentru News.ro, că există un buget aprobat de Parlament şi derulat prin Ministerul Transporturilor care priveşte subvenţia pentru transporturile pe apă. El a menţionat că societatea pe care o conduce a participat la licitaţia pentru transportul pe apă în Delta Dunării de la începutul acestui an, a câştigat-o, iar din luna aprilie nu a mai primit subvenţia din partea Ministerului Transporturilor.

Nicolae Chichi a precizat că datoria ministerului către Navrom Tulcea este de 4,3 milioane de lei. El a mai afirmat că în prezent are datorii la firma de unde a cumpărat combustibil şi pentru plata salariilor de peste un milion de lei.

Directorul Navrom Tulcea speră ca situaţia să se deblocheze săptămâna viitoare.

“Este singura flotă de pasageri din Delta Dunării. Şi aprovizionarea se face cu noi. Ne-am specializat, avem nave cu refrigerare, cu congelarea, cu saloane pentru pasageri”, a mai declarat Nicolae Chichi.

Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a declarat pentru News.ro că va avea luni o întâlnire cu conducerea Navrom, iar marţi se va afla la Ministerului Transporturilor.

“Luni mă voi întâlni cu reprezentanţii NAVROM, iar marţi voi avea o întâlnire la Ministerului Transporturilor faţă de acest subiect. Dar e important de ştiut că locuitorii din Deltă nu sunt în imposibilitatea de a se deplasa, mai sunt operatori de transport care efectuează curse”, a afirmat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Fostul director APIA, despre subvențiile cerute de firme apropiate de baronul PSD Paul Stănescu: „Au fost niște lucruri care mie mi-au ridicat suspiciuni”
Fostul director APIA, despre subvențiile cerute de firme apropiate de baronul PSD Paul Stănescu: „Au fost niște lucruri care mie mi-au ridicat suspiciuni”
Fostul director APIA, Ionuț Lupu (PNL), îl acuză pe ministrul social democrat al Agriculturii Florin Barbu de „incapacitate managerială” și spune că este dezamăgit de decizia acestuia de...
Cum au acaparat trei personaje întreaga scenă politică dintr-un mare oraș, făcând PSD-ul irelevant în fostul său fief electoral
Cum au acaparat trei personaje întreaga scenă politică dintr-un mare oraș, făcând PSD-ul irelevant în fostul său fief electoral
Traseismul politic nu este nicidecum o noutate pe scena din România, iar pregătirea alegerilor din 2024 nu face excepție. Situația de la PNL Timiș sau altele din țară sunt amplu dezbătute,...
#Delta Dunarii, #tulcea, #Curse , #stiri sociale
Comentarii