Cum scapi de demență la bătrânețe: S-au descoperit șapte obiceiuri sănătoase după un studiu de 30 de ani VIDEO

Vineri, 27 Mai 2022, ora 05:46
11886 citiri
Cum scapi de demență la bătrânețe: S-au descoperit șapte obiceiuri sănătoase după un studiu de 30 de ani VIDEO

Oameni de știință de la Universitățile Mississippi și Texas din Statele Unite au făcut o descoperire importanttă pentru sănătatea oamenilor care ajung la bătrânețe, după un studiu întins pe 30 de ani. Experții au găsit că șapte obiceiuri sănătoase și factori ai stilului de viață au un rol major în scăderea riscului de demență la persoanele cu cel mai mare pericol genetic.

Cercetarea a fost publicată pe 25 mai 2022 în revista Neurology a Academiei americane de neurologie, potrivit News Medical.

Cei 7 factori cardiovasculari și de sănătate ai creierului, cunoscuți sub numele ”Life’s Simple 7” (Cei șapte ai vieții simple) definiți de Asociația Inimii din Statele Unite sunt următorii: a fi activ, a mânca bine, a pierde din greutate, a nu fuma, a menține o tensiune arterială sănătoasă, a controla colesterolul și a reduce glicemia.

Aceste șapte obiceiuri sănătoase au fost asociate cu un risc mai scăzut de demență în general, chiar și pentru persoanele cu cel mai ridicat risc genetic al acestei boli.

Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO

Studiul a analizat 8.823 de persoane cu ascendență europeană și 2.738 de persoane cu ascendență africană, care au fost urmărite timp de 30 de ani. Oamenii aveau o vârstă medie de 54 de ani la începutul cercetărilor.

Experții au calculat scorurile de risc genetic la începutul studiului folosind statistici la nivelul genomului bolii Alzheimer, pentru a analiza riscul de demență, la bătrânețe.

Boală ciudată ce te poate înnebuni: Afectează peste 1 miliard de oameni și nu are remediu

Până la sfârșitul studiului, 1.603 de persoane cu ascendență europeană și 631 din grupul cu ascendență africană, au dezvoltat demență. Pentru primul grup, experții au descoperit că persoanele cu cele mai mari scoruri din factorii stilului de viață au avut un risc mai scăzut genetic de demență. Categoriile intermediare și înalte au fost asociate cu un risc mai mic cu 30%, respectiv cu 40%.

Pentru cei cu ascendență africană, categoriile intermediare și înalte au fost asociate cu un risc mai mic de demență cu 6%, respectiv cu 7%.

Citeste si:
Lipsa unei substanțe din dietă duce la demență: Consumul unor alimente scade riscul cu 49%
Lipsa unei substanțe din dietă duce la demență: Consumul unor alimente scade riscul cu 49%
O echipă de oameni de știință de la mai multe universități din SUA, autorii unui studiu din revista Nutrients din 9 iunie 2022, a făcut o descoperire importantă pentru sănătate....
Izolarea socială a oamenilor provoacă efecte majore sănătății: Ce boală gravă vă afectează
Izolarea socială a oamenilor provoacă efecte majore sănătății: Ce boală gravă vă afectează
Un studiu amplu efectuat pe aproape 500.000 de oameni, care a fost condus de experții de la Universitatea Cambridge și publicat în revista Neurology pe 8 iunie 2022, a descoperit că izolarea...