Semnal de alarmă tras de medici. 40% dintre oamenii cu această boală nu știu că suferă de ea

Sambata, 09 Decembrie 2023, ora 21:45
8759 citiri
Semnal de alarmă tras de medici. 40% dintre oamenii cu această boală nu știu că suferă de ea
Mulți oameni nu știu că suferă de demență, spun medicii FOTO: Medical

Un nou studiu efectuat de către experții de la NHS Innovation and Life Sciences Commission din Marea Britanie și publicat în luna decembrie 2023, trage un semnal de alarmă. Medicii au descoperit că aproape 40% dintre oamenii care suferă de demență, nu știu că au această boală.

Raportul sugerează lucruri pe care profesioniștii din domeniul sănătății și asistenței medicale le pot face pentru a îmbunătăți identificarea semnelor timpurii de demență, potrivit Science Alert.

Demența este un termen pentru o serie de boli (de exemplu, Alzheimer) care se dezvoltă în timp (luni și ani) și provoacă probleme de memorie și raționament, comunicare, modificări ale personalității și o reducere a capacității unei persoane de a desfășura activități zilnice, cum ar fi cumpărăturile, spălatul, plata facturilor sau gătitul.

Un expert britanic avertizează despre un posibil cataclism în Europa: ”Salvarea s-ar putea să nu mai vină”

Demența se poate prezenta foarte diferit la fiecare persoană, așa că este vorba despre a ști ce este normal pentru persoana iubită. O persoană care a fost întotdeauna conștiincioasă și organizată și începe să se ”destrame” este foarte diferită de o persoană obișnuită, pur și simplu fiind mai împrăștiată.

Durerea și stresul pot afecta memoria, dar nu pot fi începutul demenței. Dar ele pot masca și începutul demenței: numim acest lucru „umbrire diagnostică”.

Avertismentul pentru cei de până la 45 de ani. Dacă neglijați un organ de 245 de grame, vine demența: Ce se poate face

Există, de asemenea, modificări legate de vârstă ale cogniției. De exemplu, ne trebuie mai mult să învățăm când îmbătrânim. Dar un eveniment unic – indiferent cât de dramatic – nu este neapărat demență. Este vorba despre căutarea unui model de declin.

Dacă observați că aceste schimbări se întâmplă într-un interval scurt de timp (săptămâni sau zile) este puțin probabil să fie demență și ar putea fi ceva mai grav. Acest lucru necesită o investigație urgentă de către un medic.

Demența este una dintre cele mai mari temeri ale epocii noastre. Oroarea pierderii percepute de sine poate determina oamenii să evite să discute problema, să o discute într-un mod inutil (cum ar fi criticarea sau umilirea din neatenție) sau discutarea cu alte rude, dar nu cu persoana la care se observă schimbări.

Descoperire arheologică epocală despre Dumnezeu: Este cea mai veche dovadă de pe Pământ VIDEO

În timp, acest lucru poate duce la dezvoltarea lipsei de încredere. Cel mai bine este să discutați deschis despre problemele de memorie cu persoana în momentul unei probleme de memorie sau dacă acestea ridică îngrijorarea. Desigur, este nevoie de curaj și ne face să ne confruntăm cu propria noastră vulnerabilitate.

Uneori, persoana va fi în negare sau va exista o lipsă de perspectivă asupra problemelor de memorie (acest lucru poate fi un simptom al demenței, dar nu este întotdeauna). Dacă cineva își exprimă o îngrijorare cu privire la problemele de memorie, v-aș îndemna să nu minimizați acest lucru, deoarece probabil a fost nevoie de curaj pentru a-și recunoaște preocupările.

De asemenea, explicarea faptului că problemele de memorie pot avea cel puțin într-o oarecare măsură cauze reversibile înseamnă o vizită la medic pentru a le exclude cel puțin este un pas important.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Un psihiatru cunoscut, dr. Max Pemberton care lucrează pentru National Health Services din Marea Britanie explică cum o metodă simplă te poate scăpa de pierderea minților, o boală gravă....
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#dementa simptome timpurii, #dementa prevenire, #dementa cauze, #dementa boala, #boli mintale, #Alzheimer, #prevenire dementa , #stiri externe