O fostă prezentatoare TV a demisionat din conducerea Romaero. Compania de stat înregistrează schimbări extrem de dese la vârf EXCLUSIV

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 23:28
5155 citiri
O fostă prezentatoare TV a demisionat din conducerea Romaero. Compania de stat înregistrează schimbări extrem de dese la vârf EXCLUSIV

Numai în ultima lună, mai multe schimbări au avut loc în conducerea Romaero, companie de stat specializată în producţie, servicii şi cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile şi militare de pasageri sau cargo.

Compania a anunțat pe bursă că administratorii Luiza Ruse și Octavia Căruceriu-Negre și-au exprimat, în data de 14 ianuarie 2022, intenția de a renunța la mandatul de administrator "în conformitate cu art. 9.1 lit.a) din contractul de mandat".

Octavia Căruceriu-Negre a fost prezentator la posturile de televiziune Realitatea TV sau Giga TV, în urmă cu mai bine de zece ani. Ea fusese numită în funcție pe 8 noiembrie 2021.

Aceste două demisii vin la numai o zi după ce și directorul general Ștefan Dănilă a demisionat, la doar două săptămâni de la numirea în funcție!

Astfel, prin decizia Consiliului de Administrație nr. 1 din data de 13 ianuarie 2022, ”Consiliul de Administrație ia act de încetarea la data de 13.01.2022, cu acordul părților, a mandatului de director general al Romaero SA al dlui Ștefan Dănilă”.

Consiliul de Administrație i-a delegat atunci temporar lui Alexandru-Costin Macoveiciuc atribuțiile specifice de conducere a societății, ca administrator executiv provizoriu. Macoveiciuc este consilier la cabinetul ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Alexandru-Costin Macoveiciuc a renunțat atunci la postul de președinte al Consiliului de Administrație al Romaero. Președinte, în locul său, a fost ales Vasile-Aurel Iancu.

De precizat, Ștefan Dănilă fusese numit șef peste Romaero începând cu data de 29 decembrie 2021, iar mandatul său urma să aibă o durată de patru luni, care s-au transformat în circa două săptămâni.

”Prin decizia nr. 34/28.12.2021, Consiliul de Administrație decide revocarea, la data de 28.12.2021, a mandatului de director general al dlui Silviu-Ionuț Grecu și decide acordarea unui mandat de director general dlui Ștefan Dănilă, cu o durată de 4 (patru) luni, începând cu data de 29.12.2021, care va putea înceta oricând înainte de împlinirea termenului în cazul numirii unui director general în condițiile OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare”, arăta un document postat de companie în data de 29 decembrie 2021.

Ștefan Dănilă, general (r) cu patru stele, este fost șef al Statului Major General al armatei. Ștefan Dănilă, fost pilot de MiG 21 Lancer și C-130 Hercules, fost comandant al bazelor aeriene 95 Bacău și 90 Transport Aerian, este singurul șef al SMG provenit din rândul Forțelor Aeriene. El a fost ”numărul 1” al armatei în perioada 2011-2015.

Ziare.com l-a contactat pe ministrul Economiei, Florin Spătaru, pentru a oferi lămuriri legate de schimbările în cadrul Romaero, companie aflată în subordinea sa, însă nu a răspuns solicitării noastre până la momentul publicării acestui articol.

Acționariatul Romaero este format din: Ministerul Economiei (56,71%), SIF Muntenia (23,24%), Fondul Proprietatea (18,87%).

Compania de stat are o valoare de piață de 233,43 milioane lei, la data de 12 ianuarie 2022.

Romaero are circa 900 de angajați și a înregistrat pierderi în ultimii ani. În anul 2020, Romaero a avut pierderi de 55,7 milioane lei, iar în 2019 rezultatul negativ a fost de -51,3 milioane lei. În 2018, pierderile Romaero s-au ridicat la 35,3 milioane lei.

Citeste si:
Surse: Dacian Cioloș va demisiona din USR în zilele următoare alături de câțiva apropiați din partid
Surse: Dacian Cioloș va demisiona din USR în zilele următoare alături de câțiva apropiați din partid
Fostul lider al USR, Dacian Cioloş, urmează să îşi anunţe în perioada următoare demisia din partid, au precizat surse din interiorul formaţiunii pentru News.ro. Alături de acesta vor mai...
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Cu mai puțin de doi ani până la următoarele rânduri de alegeri, aproape toate partidele de pe scena politică au început să se orienteze după alianțe pe termen scurt sau lung. Dragnea a...