Contre între liberali din cauza ministrului Sănătății pus de PSD. Cât de posibilă este demiterea lui Alexandru Rafila

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 22:04
2839 citiri
Contre între liberali din cauza ministrului Sănătății pus de PSD. Cât de posibilă este demiterea lui Alexandru Rafila

Părerile din PNL privind activitatea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, sunt împărțite. După ce prim-vicepreședintele partidului Rareș Bogdan a declarat public că acesta ar trebui demis, europarlamentarul Cristian Buşoi s-a declarat mulțumit de treaba pe care o face social-democratul.

”Eu, personal cred că ministrul Sănătăţii face treabă bună. Nu este în acest moment un motiv să plece din funcţia de ministru al Sănătăţii, ştie ce are de făcut, înţelege mai mult decât alţii fenomenul medical şi are şi autoritatea funcţiei”, a afirmat Cristian Buşoi joi seară, ala Profit TV.

El a precizat că, din evaluarea sa, trebuie să te uiţi şi la ce alternative ai. ”Nu văd ca ministrul să plece, e un om care ştie bine ce are de făcut”, a afirmat el.

Despre tensiunile din coaliţia de guvernare, Buşoi a spus că ştia de la început că nu va fi o coaliţie uşoară.

”Sunt lucruri care trebuie reglate”, a precizat europarlamentarul PNL, afirmând că românii așteaptă ca aceste probleme să fie rezolvate, iar eventualele neînțelegeri să fie discutate în interior.

Buşoi a precizat că nu ştie ce s-a discutat în şedinţa coaliţiei, pentru că a fost la nivelul preşedinţilor partidelor. ”Nu ştiu exact care au fost discuţiile, am înţeles că a fost o şedinţă de lucru online. Nu sunt la curent (....) însă, cum am vorbit cu o parte din colegi, cred că se vor găsi soluţii pentru a trece peste acest moment, nu sunt inflamate lucrurile aşa cum apare în spaţiul public”, a apreciat el.

Potrivit lui Cristian Buşoi, PNL nu este captiv faţă de PSD.”Avem premierul, care e membru PNL, şi ministere importante. Într-adevăr, sunt anumite situaţii în care miniştrii PSD comunică mai intens, şi pe criza energiei am putut percepe o anumită încercare a partenerilor noştri de a duce responsabilitatea total către zona PNL, poate şi pentru ministrul Energiei este de la PNL, însă măsurile în vigoare care vor fi îmbunătăţite au fost votate aproape în unanimitate de toate partidele din Parlament, înainte ca formal această coaliţie să existe”, a mai spus Buşoi.

Întrebat cine din PNL ar putea fi locomotivă pentru alegerile prezidenţiale din 2024, Buşoi i-a nominalizat pe Nicolae Ciucă, Florin Cîţu, Emil Boc, Rareş Bogdan sau Ilie Bolojan, dacă îşi doreşte.

Citeste si:
Liberalii critică PSD pe subiectul deducerii fiscale: „O măsură populistă”
Liberalii critică PSD pe subiectul deducerii fiscale: „O măsură populistă”
Coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce PSD a adus în discuție modificarea sistemului de taxare și introducerea impozitării progresive. Mai mulți liberali, printre...
Orban: ”PNL a murit. Oricine ar mai vrea să voteze cu PNL, de fapt, votează cu PSD”
Orban: ”PNL a murit. Oricine ar mai vrea să voteze cu PNL, de fapt, votează cu PSD”
Obiectivul Partidului Forţa Dreptei este câştigarea alegerilor, a declarat, luni, preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban, susţinând că acest proiect este realizabil, deoarece nu mai...