Ludovic Orban nu-l iartă pe Klaus Iohannis: ”Am ca obiectiv încheierea mandatului său înainte de termen”

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 22:54
3892 citiri
Ludovic Orban nu-l iartă pe Klaus Iohannis: ”Am ca obiectiv încheierea mandatului său înainte de termen”
Orban îl acuză pe Iohannis că l-a schimbat de la conducerea PNL FOTO Facebook / Ionel Dancă

Ludovic Orban i-a declarat război președintelui Klaus Iohannis. După ce a plecat din PNL și a anunțat înființarea partidului Forța Dreptei, spune că unul din obiectivele sale principale este demiterea președintelui Klaus Iohannis, pe care nu îl poate ierta pentru pactul cu PSD.

”Eu am ca obiectiv încheierea mandatului domnului Iohannis înainte de termen. Nu vreau să câştig capital electoral susţinând această campanie. Sunt un om realist, susţin acele demersuri care au şanse de a fi finalizate, pentru că, dacă te lansezi într-un demers în care ştii foarte clar să nu ai absolut niciun fel de şansă, înseamnă că demersul respectiv nu l-ai evaluat corect şi că o faci aşa, mai mult aşa, să câştigi simpatie de la cei care sunt revoltaţi împotriva comportamentului lui Iohannis”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la România Tv.

El a afirmat că, în prezent, nu există numărul de parlamentari necesar iniţierii suspendării preşedintelui.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis merită suspendat şi demis din funcţie, Orban a răspuns: ”Cu siguranţă, fără discuţie, pentru că el, practic, a încălcat mandatul care i-a fost dat de oamenii care l-au votat”.

Orban a explicat că preşedintele Iohannis a ”acţionat total împotriva tuturor declaraţiilor pe care le-a dat şi în campania prezidenţială şi în campania parlamentară în care ataca PSD de dimineaţă până seara, şi până la urmă a impus formarea unui guvern PNL-PSD”.

Fostul lider al PNL s-a arătat convins că preşedintele Iohannis ”a hotărât să utilizeze toate instrumentele pe care le are la dispoziţie” pentru a-l schimba din funcţia de preşedinte al PNL, ştiind că nu ar fi acceptat niciodată o alianţă cu PSD sau proiectul pentru şapte ani despre care discută noua alianţă de guvernare, pe care Orban o descrie drept ”contra naturii”.

#demitere klaus iohannis, #suspendare Klaus Iohannis, #Ludovic Orban, #PNL, #Guvern PSD PNL , #Stiri Ludovic Orban