Depășirea ”ca la raliu” făcută de șoferul unei firme de curierat pe un drum european. ”Frumos, când nu e mașina ta” VIDEO

Duminica, 13 Februarie 2022, ora 11:42
11856 citiri
Depășirea ”ca la raliu” făcută de șoferul unei firme de curierat pe un drum european. ”Frumos, când nu e mașina ta” VIDEO
O mașină a companiei de curierat Sameday circula cu roțile din dreapta prin noroi FOTO captura video Facebook

Incidentul rutier a avut loc pe drumul european E58, înainte de intrarea în localitatea ieșeană Valea Lupului.

Imaginile, postate pe Facebook, au fost surprinse de camera aflată la bordul unui camion care mergea regulamentar. Din partea dreaptă, pe acostamentul șoselei care este de multe ori confundat de șoferi cu o banda de circulație, apare o mașină a companiei de curierat Sameday, care circula cu roțile din dreapta prin noroiul de pe marginea drumului.

Șoferul camionului frânează în momentul în care observă că mașina este în punctul să iasă înafara drumului.

”Curierul de la Sameday, astăzi ai avut noroc că am frânat la timp camionul și ai evitat acel capăt de pod, data viitoare promit ca n-o mai fac! Să-i explice cineva că a luat-o pe arătură!”, scrie șoferul camionului în postare.

Comentariile internauților nu s-au lăsat așteptate:

”Frumos când nu e mașina ta”

”Aia de la sameday merg ca ordinari.. sai vezi cum merg prin cartiere...printre blocuri parca îs la raliuri...”

”Ce noroc a avut....putea oricand sa-l arunce stanga/drepta datorită diferenței de aderenta si santului prin care a trecut....cat de prost sa fii sa te risti asa”

”Se grăbea sa ducă bulionul, pateul si apa minerala comandate de pe emag.”, au fost câteva dintre reacții.

Reacția Sameday

Compania Sameday a reacționat oficial la incident, trimițându-ne următorele precizări:

"Compania noastră a luat la cunoștință situația surprinsă de camera de filmare a celuilalt participant la trafic și a demarat o investigație internă, pentru a identifica mașina și curierul în cauză. Întrucât a efectuat o manevră de depășire necorespunzătoare a camionului pe partea dreaptă, conducătorul auto urmează a fi sancționat atât de către organele de poliție, cât și de către angajator.

Cei care cunosc zona știu că sectorul de drum în cauză creează de ani de zile extrem de multă confuzie și nesiguranță. Teoretic, traficul rutier în acea zonă se desfășoară pe o banda de circulație pentru fiecare sens de mers, la care se mai adaugă un acostament extins (fiind vorba deci de „o bandă și jumătate”). Întrucât dimensiunea drumului permite, totuși, ca două autovehicule să circule unul pe lângă celălalt în aceeași direcție de mers (inclusiv să se realizeze devansarea / depășirea fără a implica ieșirea în sensul opus de mers), mulți șoferi circulă inclusiv pe respectivul acostament mărit, fiind convinși că șoseaua are două benzi de circulație pentru fiecare sens de mers.

Deși manevra a fost una neregulamentară, curierul și-a exprimat punctul de vedere, explicând că mișcarea sa nu s-a dorit a fi una riscantă, care să pună în pericol siguranța altor participanți la trafic. Trebuie avut în vedere faptul că, în momentul în care curierul Sameday s-a angajat în respectiva depășire, acesta a apreciat că există suficient spațiu pentru efectuarea manevrei. Din înregistrarea video se poate observa că situația creată este rezultatul unei lipse de curtoazie în trafic: mișcarea camionului spre marcajul benzii de circulație din dreapta, chiar în momentul efectuării depășirii, l-a determinat pe curier să se îndepărteze în afara zonei carosabilului. Este drept faptul că șoferul camionului, de îndată ce a văzut situația de fapt cauzată, a ales să încetinească pentru a permite redresarea pe carosabil a curierului. Considerăm că această situație ar fi putut fi evitată în măsura în care ambii șoferi ar fi avut o conduită preventivă.

La nivel de organizație, Sameday se angajează să asigure un mediu sigur, atât pentru angajații săi, cât și pentru orice persoană impactată de activitatea companiei. Conducătorii auto Sameday sunt obligați contractual să respecte legislația rutieră în vigoare și încurajați să dea dovadă de un comportament rutier preventiv, în concordanță cu valorile etice ale brandului.

Obiectivul Sameday este să se asigure că serviciile și standardele sale operaționale se ridică întotdeauna la cel mai înalt nivel. De aceea, compania încurajează participanții la trafic să semnaleze potențialele manevre neregulamentare realizate de către curierii săi, comunicând eventualele sesizări telefonic, la numărul 021.637.06.60, sau prin email, pe adresa office@sameday.ro."

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Paul Gherman este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de petrecere, care pe vremuri făcea senzație în Iași, dar și în alte orașe importante ale țării. Era recunoscut drept unul...
#depasire, #Sofer, #Sameday, #drum european, #Iasi, #noroi , #trafic rutier