Deputatul Selfie. Cum arată activitatea celui mai tânăr parlamentar: 50.000 de euro pentru un discurs bâlbâit de niciun minut

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 21:35
11577 citiri
Deputatul Selfie. Cum arată activitatea celui mai tânăr parlamentar: 50.000 de euro pentru un discurs bâlbâit de niciun minut
Deputatul AUR Călin Balabașciuc îi place să se afișeze în poze pe Facebook FOTO Facebook / Călin Balabașciuc

Intrat în Parlament la doar 24 de ani, deputatul AUR Călin Balabașciuc este cel mai tânăr ales al actualului legislativ. Actual șef al organizației de tineret al partidului, Balabașciuc nu s-a remarcat cu prea multe în parlament, unde a vorbit o singură dată, la depunerea jurământului.

Deputatul compensează însă pe Facebook, acolo unde publică numeroase selfie-uri din incinta parlamentului, în care își atacă adversarii politici ori promovează activitatea AUR. Acesta a reușit să ajungă deputat după ce la alegerila parlamentare din 2020 a candidat alături de tatăl său, Mugurel Sorin. Acesta din urmă a fost nominalizat pe lista județului de domiciliu, Suceava, în timp ce fiul, Călin Constantin, a candidat în județul Călărași. Doar acesta din urmă a avut noroc să intre în parlament.

Balabașciuc s-a remarcat încă de la învestirea în parlament, acolo unde a fost printre singurii aleși care au depus o declarație de avere goală. Inclusiv la capitolul venituri acesta a lăsat rubrică goală, explicând apoi într-un interviu pentru Digi24 că a trăit pe banii părinților și că nu a muncit deoarece a fost ocupat cu facultatea.

În ciuda preocupării sale pentru studii, conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Balabașciuc are „studii universitare - fără licență” la Facultatea de Istorie din cadrul Universității București. Pe lângă limba engleză, acesta susține în CV că este vorbitor și de ucraineană.

Scump la vorbă

Deputatul AUR este printre singurii parlamentari care au vorbit o singură dată în plenul parlamentului, și anume la depunerea jurământului. Mai mult decât atât, Balabașciuc s-a remarcat, deși citea dintr-o foaie, printr-un discurs sacadat.

În decembrie 2020 a fost prima și ultima oară când alesul AUR a intervenit în plen, cumulând 51 de secunde. Ultima declarație de avere a acestuia a rămas aproape identică cu cea dinainte de a ajunge parlamentar, diferența fiind subvenția în calitate de deputat, care i-a adus în 2021 peste 131.000 de lei. Până la finalul lui 2022 acesta o să primească în total aproximativ 50.000 de euro de la intrarea sa în parlament. În ce privește activitatea sa, Balabașciuc nu a avut nicio inițiativă legislativă personală, ci doar a dat cu semnătura propunerile colegilor din partid.

Înainte de a ajunge parlamentar, tânărul deputat AUR obișnuia să distribuie pe Facebook postări ale unor social-democrați precum Lia Olguța Vasilescu sau fostul primar al Sectorului 1 Dan Tudorache. Totodată, acesta a transmis și o serie de mesaje împotriva comunității LGBTQ, la care se referă cu apelativul „sclavi”.

FOTO Captură / Facebook

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#deputat aur, #activitate aur, #calin balabasciuc , #deputat