Deputat PNL despre reforma lui Marius Budăi privind pensiile speciale: „Seamănă puţin cu Caragiale, nu văd unde e reforma”

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 17:41
3417 citiri
Deputat PNL despre reforma lui Marius Budăi privind pensiile speciale: „Seamănă puţin cu Caragiale, nu văd unde e reforma”
Deputatul PNL Gheorghe Pecingină l-a ironizat pe ministrul PSD al Muncii Marius Budăi FOTO Facebook / Gheorghe Pecingină

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină l-a criticat pe ministrul Muncii Marius Budăi pentru proiectul privind pensiile speciale, despre care spune că „seamănă puţin cu Caragiale” și că nu vede unde e reforma promisă de ministru.

”Seamănă puţin cu Caragiale, nu văd unde e reforma. (..) Ne-am asumat prin PNRR că vom reforma acest sistem de pensii şi nu văd niciun fel de reformă şi nu sunt singurul. Nu înţeleg de ce am ajuns pe ultima sutpă de metri, ştiam că în trimestrul 4 trebuie să avem această reformă, discutăm abia acum despre un proiect”, a afirmat deputatul PNL, afirmând că îi lipseşte chiar reforma.

”Sunt ceva modificări, şi unele chiar lasă de dorit, la una se explică şi alta scrie. Cred că este o lege, metaforic vorbind, după chipul şi asemănarea ministrului Muncii”, a arătat Pecingină.

Parlamentarul PNL a menţionat, întrebat dacă ministrul s-a consultat cu cei din Parlament, că ”pe colegii lui liberali din comisia de muncă nu i-a auzit să fie consultaţi”.

”Nu mai fac parte din conducerea partidului, nu pot să spun dacă îşi asumă cei din conducere, rămâne să discutăm şi noi în forurile de conducere şi să luăm o decizie. Cu siguranţă trebuie adoptate şi punctele de vedere ale PNL. În forma actuală, eu cu siguranţă nu o voi vota. Voi vota împotrivă”, a spus el.

Gheorghe Pecingină a mai spus că îi este greu să creadă că vor putea să facă reforma pensiilor în termenii pe care şi i-au asumat. ”Mi-e tare frică că vom rata ţinta din PNRR. Privind acest proiect, mă gândesc cu teamă la ce urmează în trimestrul 1 al anului 2023 când trebuie să ne apucăm şi de reforma pensiilor”, a arătat el.

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre legea privind pensiile speciale, că tot ce a fost până acum nu va mai fi, astfel că ”nu va mai fi nicio pensie care să depăşească salariul, nu vor mai fi perioade asimilate aşa cum a fost până acum şi va fi respectată ideea principală de reducere a cheltuielilor, respectând independenţa fiecărui sistem, Constituţia şi dialogând cu toate părţile interesate”.

#deputat pnl, #Ministrul Muncii, #Gheorghe Pecingina, #reforma pensii speciale , #stiri PNL