Deputatul care încearcă să-și vândă mașina pentru a plăti factura la curent: "Nu este o glumă!"/ "Luna viitoare vindeți casa?"

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 18:57
6348 citiri
Deputatul care încearcă să-și vândă mașina pentru a plăti factura la curent: "Nu este o glumă!"/ "Luna viitoare vindeți casa?"
Masina scoasă la vânzare si factura de plată FOTO Facebook/ Daniel Rusu

Deputatul Daniel Rusu, fost primar al comunei Șpring, Alba, și fost președinte al organizației județene AUR, a anunțat că-și vinde mașina pentru a-și putea achita factura primită la energie electrică, după cum a scris pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că ”nu este o glumă” și cere pe mașină 2460 lei, echivalentul sumei de plătit pentru factura la curent cu dată scadentă în 8 octombrie.

Postarea sa a strâns mai multe comentarii. A fost întrebat dacă luna viitoare își vinde și casa, iar alții au sesizat că au primit facturi la valori similare.

Deputatul Daniel Gheorge Rusu a fost ales în Parlamentul României, în 2020, în circumscripția Alba, pe listele AUR. În luna mai 2022 a părăsit formațiunea politică. În perioada 2021-2022, acesta a fost și vicelider al grupului parlamentar AUR. De asemenea, a fost președintele filialei AUR Alba.

Un deputat din Parlamentul României primește o indemnizație lunară în valoare de aproximativ 10.500 lei, iar dacă are și funcții în forul legislativ, indemnizația lunară crește, scrie alba24.ro.

Pe lângă indemnizație, primește sume forfetare (diurne/zi pentru zile de lucru în Parlament – 260 lei/zi în 2021, pentru deplasarea lunară în circumscripția electorală / decontare transport cu trenul /autoturismul/avionul – 1.400 lei pe lună în 2021), dar și decontarea chiriei în București – 4.400 lei în 2021, bani pentru funcționarea cabinetului parlamentar (aprox. 25.000 de lei).

#deputat, #Alba, #factura curent, #plata, #vanzare, #masina , #parlament