Descoperire fără precedent: Cea mai mare structură din univers găsită vreodată, cu o lungime gigantică VIDEO

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 02:47
10763 citiri
Descoperire fără precedent: Cea mai mare structură din univers găsită vreodată, cu o lungime gigantică VIDEO
A fost descoperită cea mai mare structură din univers FOTO: Science Alert

Un grup de cercetători conduși de către Martijn Oei de la Observatorul Leiden din Țările de Jos a făcut o descoperire fără precedent în univers: o structură monstru ascunsă la o distanță de aproximativ 3 miliarde de ani-lumină de Pământ. Galaxia radio gigantică găsită este denumită Alcyoneus și are o lungime colosală de 16,3 milioane de ani-lumină, fiind cea mai mare cunoscută de origine galactică.

Descoperirea evidențiază faptul că aceste obiecte uriașe sunt puțin înțelese de către oamenii de știință, iar cunoașterea universului nu are limite, potrivit Science Alert.

Galaxiile radio gigantice sunt încă un mister al cosmosului plin de enigme. Ele constau dintr-o galaxie gazdă, precum și jeturi colosale care erup din centrul acesteia. Ceea ce nu se știe deocamdată de astronomi este motivul pentru care unele galaxii cresc la dimensiuni absolut gigantice, la o scară de megaparseci.

”Dacă există caracteristici ale galaxiei gazdă care sunt o cauză importantă pentru creșterea galaxiilor radio uriașe, atunci este posibil ca gazdele să le posede”, au explicat cercetătorii de la Observatorul Leiden.

Invenție minune a cercetătorilor din Statele Unite: Dispozitivul care poate salva Pământul

Echipa de astronomi a făcut descoperirea analizând datele furnizate de către Low-Frequency Array (LOFAR), cel mai mare telescop radio terestru cu sediul central situat în Țările de Jos, dar cu aproximativ 20.000 de antene radio aflate în 52 de locații din Europa.

Imaginile realizate reprezintă cea mai sensibilă căutare efectuată vreodată pentru lobii galaxiilor radio din univers. Prin această metodă, cercetătorii au descoperit galaxia gigantică Alcyoneus.

Descoperire neobișnuită sub Japonia: Structură gigantică ascunsă în adâncuri VIDEO

”Am descoperit ceea ce în proiecție este cea mai mare structură cunoscută, formată dintr-o singură galaxie, o galaxie radio gigantică cu o lungime de cel puțin 5,04 megaparseci, adică de 16,3 milioane de ani-lumină”, au afirmat cercetătorii din Țările de Jos, care au publicat lucrarea în Astronomy & Astrophysics, pe 11 februarie 2022.

Descoperirea oamenilor de știință: Cât de mare e poluarea în galaxii. „Ajută la oprirea formării de stele în galaxii”
Descoperirea oamenilor de știință: Cât de mare e poluarea în galaxii. „Ajută la oprirea formării de stele în galaxii”
Oamenii de ştiinţă au creat prima hartă de înaltă rezoluţie a unei explozii galactice de dimensiuni gigantice, care oferă informaţii despre modul în care spaţiul dintre galaxii este...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#descoperire astronomica, #cea mai mare galaxie, #galaxie, #galaxii univers, #galaxii radio, #structura spatiu , #descoperire