Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Unde misterioase descoperite la Soare: Oamenii de știință sunt derutați VIDEO

Joi, 31 Martie 2022, ora 02:32
4191 citiri
Unde misterioase descoperite la Soare: Oamenii de știință sunt derutați VIDEO
Unde misterioase descoperite în interiorul Soarelui FOTO: Tech Explorist

În prezent sunt multe lucruri pe care încă nu le știm despre Soare, iar sonda Parker a NASA încearcă să descifreze misterele astrului nostru. Însă acum o echipă de cercetători de la Centrul pentru științe spațiale de la Abu Dhabi (NYUAD) a descoperit noi unde misterioase în interiorul Soarelui, a căror viteză sfidează legile fizicii.

Aceste unde i-au nedumerit pe oamenii de știință, ele nemaifiind niciodată observate până acum, susțin experții de la NYUAD într-un studiu publicat în 24 martie 2022, în revista Nature Astronomy, potrivit BGR.

Undele misterioase sunt situate în interiorul Soarelui și se mișcă în direcția opusă mișcării stelei, cu o viteză uriașă, care pare că sfidează orice explicație. Chris Hanson de la Universitatea NY Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite și colegii săi, au observat aceste unde în timp ce analizau observațiile efectuate în jurul Soarelui, în ultimii ani.

Echipa de cercetători a descoperit aceste unde retrograde de înaltă frecvență (HFR) în interiorul Soarelui. Astronomii au crezut inițial că aceste unde ar putea fi o versiune mai rapidă a undelor Rossby-Haurwirtz, dar în final și-au schimbat părerea.

Descoperire neobișnuită în Peru: Capodoperă a geniului uman construită de o civilizație necunoscută VIDEO

Practic ei au găsit că aceste unde misterioase călătoresc de trei ori mai repede decât undele Rossby-Haurwitz, iar această viteză este în prezent inexplicabilă pentru modelele noastre actuale ale Soarelui.

În cele din urmă, cercetătorii cred că noile unde ar putea oferi o perspectivă suplimentară asupra fizicii care se aplică în interiorul Soarelui. Studiul afirmă că modelele actuale ale Soarelui au elemente lipsă sau incomplete, care nu pot ajuta la determinarea mecanismului care provoacă undele HFR.

Se schimbă legile fizicii: O nouă stare a materiei dovedită de un savant britanic

Pentru studiu, astronomii au analizat imagini capturate în ultimii 24 de ani de către Global Oscillation Network Group. În plus, ei au cercetat și observațiile din spațiu ale instrumentului Helioseismic and Magnetic Imager (HMI) de pe sonda Solar Dynamics Observatory a NASA.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#descoperire astronomica, #unde inalta frecventa, #soare, #fenomen soare, #soare pamant sistem solar , #descoperire
Comentarii