Descoperire neobișnuită a astronomilor: Un tunel colosal ascuns înconjoară Pământul VIDEO

Marti, 25 Octombrie 2022, ora 02:14
15902 citiri
Descoperire neobișnuită a astronomilor: Un tunel colosal ascuns înconjoară Pământul VIDEO
Un tunel gigantic magnetic a fost descoperit în jurul Pământului FOTO: IE

Structurile extraterestre misterioase din spațiu situate lângă planeta noastră i-au uimit pe oamenii de știință de mult timp, însă acum astronomii din Canada au reușit să dezlege secretul.

Ei au descoperit un tunel gigantic magnetic care înconjoară Pământul, invizibil ochiului uman, dar observabil de către telescoapele cu unde radio.

Dr. Jennifer West de la Institutul de Astronomie și Astrofizică Dunlap din Canada, a reușit să facă o descoperire neobișnuită, două structuri luminoase care sunt văzute în regiunile opuse ale cerului, considerate anterior a fi separate, sunt de fapt conectate, arătând ca un tunel, potrivit Interesting Engineering.

Structurile misterioase descoperite sunt denumite ”The North Polar Spur” și ”The Fan Region”, ele fiind cunoscute de astronomi de mai multă vreme. Dar acum, West și colegii săi susțin că ei sunt primii astronomi care au conectat aceste două structuri misterioase.

Descoperire nemaivăzută în Rusia, într-o peșteră: Datează de acum 50.000 de ani

Ele sunt alcătuite din particule încărcate și un câmp magnetic, ele având forma unor ”cozi” lungi și sunt situate la circa 350 de ani-lumină de noi. Întregul tunel ar avea o lungime de aproximativ 1.000 de ani-lumină (1 an-lumină = 9,46 x 1012 kilometri - n.a.).

„Dacă ar fi să privim în sus”, explică West, „am vedea această structură asemănătoare tunelului în aproape orice direcție în care ne-am uita – adică dacă am avea ochi care ar putea vedea lumina radio”.

West a studiat aceste caracteristici de 15 ani, dar a construit abia recent un model computerizat care poate calcula cum ar arăta aceste structuri de pe Pământ. Acest model i-a permis lui West să „construiască” structura din jurul nostru și i-a oferit o nouă perspectivă care a ajutat-o să potrivească modelul cu datele.

Un nou fenomen neobișnuit descoperit: Ceva neștiut din aer ne îmbolnăvește

”Câmpurile magnetice nu există izolat. Toate trebuie să se conecteze între ele. Așadar, pasul următor este să înțelegem mai bine modul în care acest câmp magnetic local se conectează la scară mai mare, cât și la câmpurile magnetice la scară mai mică ale Soarelui și Pământului.

Cred că este minunat să ne imaginăm că aceste structuri sunt peste tot, ori de câte ori ne uităm în sus, spre cerul nopții”, a explicat astronomul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#descoperire astronomica, #tunel magnetic, #camp magnetic Pamant, #unde radio, #tunel, #descoperire Pamant , #descoperire