CERN în pragul unei descoperiri epocale: Cea mai mare revoluție a fizicii din ultimii 100 de ani VIDEO

Sambata, 23 Aprilie 2022, ora 04:25
57294 citiri
CERN în pragul unei descoperiri epocale: Cea mai mare revoluție a fizicii din ultimii 100 de ani VIDEO
Acceleratorul de la Geneva este în pragul ueni mari descoperiri FOTO / The Guardian

În adâncurile Pământului, la 175 de metri sub munții Alpi, la granița dintre Franța și Elveția, se găsește cel mai mare Accelerator de particule din lume Large Hadron Collider (LHC) al CERN. Acesta se află în pragul uneia dintre cele mai mari descoperiri din fizică din ultimii 100 de ani: cea de-a cincea forță a naturii.

LHC a repornit vineri, 22 aprilie 2022, după o pauză de trei ani în care a fost îmbunătățit și modernizat. Este de așteptat ca la CERN să se rezolve o problemă științifică de mare importanță privind o anomalie misterioasă descoperită recent la FermiLab și care trebuie confirmată, lucru ce ar putea indica existența celei de-a cincea forțe fundamentale a naturii, potrivit The Guardian.

”Intrăm în această cursă cu mai mult optimism, că ar putea avea loc o revoluție. Miza este extrem de mare. Dacă confirmăm acest lucru, va fi o revoluție pe care nu am mai văzut-o, cu siguranță în timpul vieții mele”, a spus dr. Mitesh Patel, fizician la Imperial College din Londra.

”Am vânat cea de-a cincea forță a naturii de când sunt fizician al particulele. Poate că acesta este anul descoperirii”, a spus dr. Sam Harper. Cercetătorul își pune mari speranțe în Acceleratorul de particule de la CERN, după această modernizare majoră.

Misterul Sfântului Graal: Unde se găsește ascuns Potirul lui Iisus Hristos? VIDEO

LHC este cel mai avansat Accelerator de particule din lume, o instalație vastă, practic un tunel de 27 de kilometri în diametru, în care se ciocnesc atomii pentru a-i separa și pentru a afla ce se află în interiorul lor, conform BBC.

Îmbunătățirile de la CERN au însemnat introducerea unor instrumente mai sensibile, care permit cercetătorilor să studieze ciocnirea particulelor la un nivel superior calitativ.

Toate astea reliefează faptul că acum există cea mai bună șansă ca LHC să descopere particule subatomice complet noi pentru știință. Speranța este că Acceleratorul va face descoperiri care vor declanșa cea mai mare revoluție din fizică din ultimii 100 de ani.

Descoperire neobișnuită a astronomilor: Un super laser găsit în spațiu VIDEO

Pe lângă faptul că ar putea găsi cea de-a cincea forță a naturii, experții speră să găsească dovezi și despre o substanță invizibilă care formează cea mai mare parte a universului denumită materia întunecată.

Recent, fizicienii de la FermiLab din Statele Unite au descoperit într-un nou experiment cu particule fundamentale cunoscute sub numele de muoni că pot exista forme de materie și energie vitale pentru natură și evoluția cosmosului, care sunt încă necunoscute de știință. Până în prezent sunt cunoscute patru forțe în natură: gravitația, electromagnetismul, forța slabă și forța puternică.

Eveniment Quarterly Report

Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
În pragul anului electoral 2024, partidele au început deja să gândească strategii pentru a obține cele mai bune scoruri anul viitor, când vor exista patru rânduri de alegeri:...
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, câștigător ar ieși PSD, potrivit ultimului sondaj politic realizat de CURS la comanda PNL. Lupta e strânsă pentru locul doi,...
#descoperire fizica, #fizica, #accelerator particule LHC, #accelerator particule CERN, #forte natura, #legile fizicii, #materia intunecata univers , #descoperire