Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Anomaliile misterioase din adâncuri care zguduie lumea VIDEO

Sambata, 21 Mai 2022, ora 02:09
6475 citiri
Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Anomaliile misterioase din adâncuri care zguduie lumea VIDEO
Descoperire în interiorul Pământului, în mantaua planetei noastre FOTO / Geography

Oamenii de știință de la Universitățile Cambridge și Oxford din Marea Britanie, care au efectuat un nou studiu publicat în revista Nature pe 19 mai 2022, au făcut o descoperire neobișnuită în interiorul Pământului, la o adâncime de aproape 3.000 de kilometri.

Experții au constatat că aceste zone misterioase de rocă ale mantalei inferioare din măruntaiele planetei noastre conțin niște anomalii bogate în fier, care sunt niște rămășițe ale istoriei antice.

Cercetătorii au descoperit o legătură între zonele cu viteză ultra-joasă și punctele fierbinți vulcanice, cum ar fi cele din Hawaii și Islanda, iar curgerea rocii supraîncălzite din mantaua Pământului este cauzată de cutremure, erupții vulcanice și alte activități conexe, potrivit Science Alert.

Aceste ”buzunare” misterioase de rocă se află la aproximativ 3.000 de kilometri sub suprafața Pământului. Experții sțiu că sunt poziționate acolo datorită modului în care undele seismice înregistrate de aparate, se propagă pe planeta noastră.

”Acestea sunt cele mai frumoase și mai complexe caracteristici ale întregului Pământ. Avem primele dovezi solide care arată structura lor internă, este o adevărată descoperire în seismologia din adâncul Pământului”, a spus geofizicianul Zhi Li de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie și autorul principal al studiului.

Obiect extraterestru misterios descoperit în Egipt: Este diferit de orice altceva din sistemul solar VIDEO

Astfel, s-a constatat că aceste zone cu viteză ultra-redusă pot influența și declanșa cutremure și erupțiile vulcanice de la suprafața Pământului.

”Este posibil ca acest material bogat în fier găsit acolo în mantaua planetei să fie o rămășiță a istoriei antice a Pământului”, a spus seismologul Sanne Cottaar de la Universitatea Cambridge.

O descoperire ce i-a lăsat perplecși pe astronomi: Misterioase ziduri găsite în spațiu VIDEO

Se crede că fierul suplimentar descoperit în mantaua Pământului din aceste zone neobișnuite ar putea crea densitatea în plus care apare pe modelele undelor siesmice, atunci când se produc cutremurele.

Studiul acestor zone din mantaua Terrei este limitat în unele privințe de locul unde au loc cutremure și de zonele unde sunt instalate seismografe, care înregistrează undele provenite din interiorul planetei.

Menționăm că Pământul are mai multe structuri, astfel: crusta (0-100 km), mantaua (100-2900 km), miezul exterior (2900-5100 km) și miezul interior (5100-6378 km).

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#descoperire interiorul Pamantului, #interiorul pamantului, #descoperire stiintifica, #mantaua Pamantului, #miezul pamantului , #descoperire interiorul Pamantului
Comentarii
Poza Tricisport
Tricisport
rank 5
Iar ati ”scăpat” pe YT,