Descoperire care schimbă istoria planetei: Anomalii uriașe găsite în interiorul Pământului

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 02:21
48036 citiri
Descoperire care schimbă istoria planetei: Anomalii uriașe găsite în interiorul Pământului
Structurile din adâncurile Pămâțntului sunt în mișcare FOTO: Mirage News

Oamenii de știință de la Universitatea Wollongong din New South Wales, Australia, au efectuat un studiu legat de structurile fierbinți din adâncurile Pământului. Ei au constatat cu surprindere că în interiorul planetei noastre există o mișcare continuă profundă și nu o stare statică, cum se credea până acum.

Analiza publicată în prestigioasa revistă Nature pe 30 martie 2022, arată că structura din adâncul Pământului de sub Africa ar putea avea o vechime de doar 60 de milioane de ani, o fracțiunea din cât se presupusese în trecut, potrivit Mirage News.

S-a acreditat ideea în urmă cu 15 ani, că cei mai mari vulcani care au erupt în ultimii 320 de milioane de ani, coincid cu locația actuală a structurilor din interiorul Pământului.

Dar lucrarea cercetătorilor de la Universitatea Wollongong din Australia arată o realitate diferită. ”Analiza noastră arată că istoria vulcanilor este compatibilă atât cu structurile fixe, cât și cu cele mobile de la baza mantalei, astfel încât ipoteza structurilor staționare din manta nu mai este necesară”, a spus dr. Nicolas Flament.

Ceva neobișnuit a ieșit din interiorul Pământului: Este o minune a naturii VIDEO

”Înțelegerea modului în care funcționează Pământul solid din adâncime este importantă pentru a ști modul în care a evoluat viața în trecut și apoi a prognoza ce se poate întâmpla în viitor. Într-o oarecare măsură, trecutul este cheia viitorului”, a spus Flament.

Erupțiile vulcanice din ultimii 320 de milioane de ani au fost legate de două structuri mari de la baza mantalei planetei aflate în prezent sub Africa și Oceanul Pacific.

Se schimbă legile fizicii: O nouă stare a materiei dovedită de un savant britanic

Acest lucru a condus la ipoteza că acest structuri ale mantalei au fost staționare în timpul geologic, spre deosebire de observațiile și modelele care arată acum că plăcile tectonice, zonele de subducție și penele din manta au fost mobile, iar structurile se deformează în prezent.

Modelele de flux din mantaua Pământului sugerează că structurile de la baza acesteia sunt mobile și ele s-au agregat și dispersat în timp, în mod similar cu continentele de la suprafața Pământului.

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#descoperire interiorul Pamantului, #structuri misterioase, #structuri adancuri, #adancurile Pamantului , #descoperire interiorul Pamantului
  1. A murit „Brenda” din Beverly Hills. Actrița Shannen Doherty avea 53 de ani
  2. Asistenta TV Natalia Mateuț a recunoscut câți bani a plătit dealerilor de droguri. ”A avut, pur si simplu, ghinion”
  3. Avertizare pentru turiștii români care merg în Albania. Metoda pusă în practică de poliția locală care te poate lăsa fără permis VIDEO
  4. Polițist surprins în timp ce împinge la autospeciala de serviciu. Alt șofer s-a oferit să-l ajute VIDEO
  5. ”Vine adesea pe neașteptate”. Metoda inedită prin care putem afla dacă suntem supuși riscului de infarct miocardic
  6. Horoscop zilnic. Duminică, 14 iulie. Zodia care își petrece seara cu prietenii
  7. Bancul zilei: Ce îl întreabă bunicul pe nepoțel
  8. Dani Mocanu, tras pe dreapta de Poliție. Cu ce viteză circula pe autostradă: „Nu avea documentele asupra sa" FOTO
  9. Tristan Tate, sfidare la adresa românilor: „Cine vrea să înoate în Marea Neagră e retardat!"
  10. Anul în care comunismul va deveni cea mai puternică ideologie a lumii. Baba Vanga a făcut predicția și despre apocalipsă