Descoperire care schimbă istoria planetei: Anomalii uriașe găsite în interiorul Pământului

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 02:21
47799 citiri
Descoperire care schimbă istoria planetei: Anomalii uriașe găsite în interiorul Pământului
Structurile din adâncurile Pămâțntului sunt în mișcare FOTO: Mirage News

Oamenii de știință de la Universitatea Wollongong din New South Wales, Australia, au efectuat un studiu legat de structurile fierbinți din adâncurile Pământului. Ei au constatat cu surprindere că în interiorul planetei noastre există o mișcare continuă profundă și nu o stare statică, cum se credea până acum.

Analiza publicată în prestigioasa revistă Nature pe 30 martie 2022, arată că structura din adâncul Pământului de sub Africa ar putea avea o vechime de doar 60 de milioane de ani, o fracțiunea din cât se presupusese în trecut, potrivit Mirage News.

S-a acreditat ideea în urmă cu 15 ani, că cei mai mari vulcani care au erupt în ultimii 320 de milioane de ani, coincid cu locația actuală a structurilor din interiorul Pământului.

Dar lucrarea cercetătorilor de la Universitatea Wollongong din Australia arată o realitate diferită. ”Analiza noastră arată că istoria vulcanilor este compatibilă atât cu structurile fixe, cât și cu cele mobile de la baza mantalei, astfel încât ipoteza structurilor staționare din manta nu mai este necesară”, a spus dr. Nicolas Flament.

Ceva neobișnuit a ieșit din interiorul Pământului: Este o minune a naturii VIDEO

”Înțelegerea modului în care funcționează Pământul solid din adâncime este importantă pentru a ști modul în care a evoluat viața în trecut și apoi a prognoza ce se poate întâmpla în viitor. Într-o oarecare măsură, trecutul este cheia viitorului”, a spus Flament.

Erupțiile vulcanice din ultimii 320 de milioane de ani au fost legate de două structuri mari de la baza mantalei planetei aflate în prezent sub Africa și Oceanul Pacific.

Se schimbă legile fizicii: O nouă stare a materiei dovedită de un savant britanic

Acest lucru a condus la ipoteza că acest structuri ale mantalei au fost staționare în timpul geologic, spre deosebire de observațiile și modelele care arată acum că plăcile tectonice, zonele de subducție și penele din manta au fost mobile, iar structurile se deformează în prezent.

Modelele de flux din mantaua Pământului sugerează că structurile de la baza acesteia sunt mobile și ele s-au agregat și dispersat în timp, în mod similar cu continentele de la suprafața Pământului.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#descoperire interiorul Pamantului, #structuri misterioase, #structuri adancuri, #adancurile Pamantului , #descoperire interiorul Pamantului