Ceva neobișnuit descoperit în interiorul Pământului: Dispariție inexplicabilă din adâncuri VIDEO

Marti, 05 Iulie 2022, ora 01:30
6130 citiri
Ceva neobișnuit descoperit în interiorul Pământului: Dispariție inexplicabilă din adâncuri VIDEO
Schimbări în miezul exterior al Pământului depistate de experți FOTO: Science Alert

Oamenii de știință de la Universitatea Virginia Tech din Statele Unite, care au publicat un studiu în revista Nature Communications Earth & Environment, au rămas surprinși să facă o descoperire ciudată în interiorul Pământului. Astfel, cercetătorii au găsit o schimbare majoră în nucleul exterior al planetei noastre, materialul de acolo este mult mai ușor, având o densitate scăzută, față de acum 20 de ani.

Majoritatea cunoștințelor noastre despre ceea ce se află în centrul Pământului provin din studiul undelor seismice, care se răspândesc în urma producerii cutremurelor. Analiza acestor unde poate dezvălui compoziția rocilor și a metalului de sub suprafața Terrei, potrivit Science Alert.

Noul studiu publicat de profesorul de geologie Ying Zhou de la Universitatea Virginia Tech din Statele Unite a analizat propagarea undelor seismice de la două cutremure diferite, din locații similare, dar separate de 20 de ani în timp, în interiorul Pământului.

Secrete descifrate despre piramidele din Egipt: Cum au fost construite și cine le-a ridicat VIDEO

Analiza a dezvăluit niște concluzii surprinzătoare: în miezul exterior al Pământului s-au produs schimbări semnificative neașteptate, fiind vorba despre stratul învolburat de fier lichid și nichel dintre manta și miezul interior.

Datele înregistrate de la patru monitoare care arată undele seismice din timpul celor două cutremure, au demonstrat că ele au călătorit cu o secundă mai repede, în cazul cutremurului recent, atunci când au trecut prin aceeași zonă a miezului exterior.

”Ceva s-a schimbat de-a lungul traiectoriei acelei unde, așadar ea poate merge mai repede acum. Materialul care era acolo acum 20 de ani nu mai există. Acesta este un material nou și este mai ușor (cu o densitate mai scăzută).

Bosonul Higgs, ”particula lui Dumnezeu”: Portalul dintre noi și o lume întunecată VIDEO

Aceste elemente mai ușoare se vor deplasa în sus și vor schimba densitatea în regiunea în care se află”, a explicat profesorul Ying Zhou.

Cele două cutremure studiate, ambele au fost în apropiere de Insulele Kermadec din Oceanul Pacific de Sud și s-au petrecut în mai 1997, respectiv septembrie 2018.

Aceste fenomene din interiorul Pământului au o influență asupra câmpului magnetic al Pământului. ”Dacă te uiți la polul magnetic de nord, acesta se mișcă în prezent cu o viteză de aproximativ 50 de kilometri pe an. Se îndepărtează de Canada și se îndreaptă spre Siberia. Câmpul magnetic nu este același în fiecare zi. El se schimbă”, a spus Zhou.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#descoperire interiorul Pamantului, #descoperire Pamant, #miezul pamantului descoperire, #miezul pamantului, #centrul Pamantului , #descoperire interiorul Pamantului