Ceva neobișnuit descoperit în interiorul Pământului: Dispariție inexplicabilă din adâncuri VIDEO

Marti, 05 Iulie 2022, ora 01:30
5498 citiri
Ceva neobișnuit descoperit în interiorul Pământului: Dispariție inexplicabilă din adâncuri VIDEO

Oamenii de știință de la Universitatea Virginia Tech din Statele Unite, care au publicat un studiu în revista Nature Communications Earth & Environment, au rămas surprinși să facă o descoperire ciudată în interiorul Pământului. Astfel, cercetătorii au găsit o schimbare majoră în nucleul exterior al planetei noastre, materialul de acolo este mult mai ușor, având o densitate scăzută, față de acum 20 de ani.

Majoritatea cunoștințelor noastre despre ceea ce se află în centrul Pământului provin din studiul undelor seismice, care se răspândesc în urma producerii cutremurelor. Analiza acestor unde poate dezvălui compoziția rocilor și a metalului de sub suprafața Terrei, potrivit Science Alert.

Noul studiu publicat de profesorul de geologie Ying Zhou de la Universitatea Virginia Tech din Statele Unite a analizat propagarea undelor seismice de la două cutremure diferite, din locații similare, dar separate de 20 de ani în timp, în interiorul Pământului.

Secrete descifrate despre piramidele din Egipt: Cum au fost construite și cine le-a ridicat VIDEO

Analiza a dezvăluit niște concluzii surprinzătoare: în miezul exterior al Pământului s-au produs schimbări semnificative neașteptate, fiind vorba despre stratul învolburat de fier lichid și nichel dintre manta și miezul interior.

Datele înregistrate de la patru monitoare care arată undele seismice din timpul celor două cutremure, au demonstrat că ele au călătorit cu o secundă mai repede, în cazul cutremurului recent, atunci când au trecut prin aceeași zonă a miezului exterior.

”Ceva s-a schimbat de-a lungul traiectoriei acelei unde, așadar ea poate merge mai repede acum. Materialul care era acolo acum 20 de ani nu mai există. Acesta este un material nou și este mai ușor (cu o densitate mai scăzută).

Bosonul Higgs, ”particula lui Dumnezeu”: Portalul dintre noi și o lume întunecată VIDEO

Aceste elemente mai ușoare se vor deplasa în sus și vor schimba densitatea în regiunea în care se află”, a explicat profesorul Ying Zhou.

Cele două cutremure studiate, ambele au fost în apropiere de Insulele Kermadec din Oceanul Pacific de Sud și s-au petrecut în mai 1997, respectiv septembrie 2018.

Aceste fenomene din interiorul Pământului au o influență asupra câmpului magnetic al Pământului. ”Dacă te uiți la polul magnetic de nord, acesta se mișcă în prezent cu o viteză de aproximativ 50 de kilometri pe an. Se îndepărtează de Canada și se îndreaptă spre Siberia. Câmpul magnetic nu este același în fiecare zi. El se schimbă”, a spus Zhou.

Citeste si:
Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Structură extraterestră într-o crustă din Australia VIDEO
Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Structură extraterestră într-o crustă din Australia VIDEO
Oamenii de știință conduși de o echipă de la Universitatea Curtin, care au publicat un studiu în prestigioasă revistă Nature din 10 august 2022, au făcut o descoperire extraordinară în...
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...