Descoperire neașteptată în interiorul Pământului: Terra ar putea deveni nelocuibilă VIDEO

Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 01:00
7849 citiri
Descoperire neașteptată în interiorul Pământului: Terra ar putea deveni nelocuibilă VIDEO

O echipă de oameni de știință condusă de savantul Motohiko Murakami de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich, Elveția, a făcut o descoperire impresionantă în interiorul Pământului. Experții au găsit că adâncurile planetei noastre se răcesc mai repede decât s-a știut până acum, iar lumea noastră ar putea deveni un deșert nelocuibil în viitor.

Pământul s-a format în urmă cu 4,5 miliarde de ani, iar de atunci el s-a răcit încet în interior. Dinamul convectiv din adâncul Terrei este cel care generează uriașul său câmp magnetic, o structură invizibilă despre care oamenii de știință cred că protejează lumea noastră și permite vieții să prospere, potrivit Science Alert.

Deoarece interiorul Pământului încă se răcește, iar procesul va continua, aceasta înseamnă că miezul său exterior se va solidifica, iar activitatea geologică va înceta, transformând Pământul într-un ținut sterp, nelocuibil, asemănător cu Marte și Mercur.

Noile cercetări arată că acest fenomen s-ar putea petrece mai repede decât se credea anterior. Oamenii de știință de la ETH Zurich, conduși de Motohiko Murakami, au efectuat un experiment în care au testat condițiile din interiorul Pământului.

Astfel, ei au iradiat un cristal denumit bridgemanit cu lasere, crescându-i simultan temperatura până la 2.440 grade K și presiunea la 80 gigapascali, aproape de condițiile din mantaua inferioară a planetei noastre.

Descoperire fascinantă sub Antarctica: Milioane de creaturi descoperite în adâncuri VIDEO

”Acest sistem de măsurare ne permite să arătăm că conductivitatea termică a acestui cristal de bridgemanit este de aproximativ 1,5 ori mai mare decât se presupunea până acum”, a spus Murakami.

Acest lucru înseamnă că fluxul de căldură de la miez către mantaua Pământului este mai mare decât se știa și prin urmare viteza cu care se răcește interiorul Terrei este mai rapidă.

Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO

”Rezultatele noastre ne-ar putea oferi o nouă perspectivă asupra evoluției dinamicii Pământului. Ele ne spun că Pământul, ca și celelalte planete stâncoase precum Marte și Mercur, se răcește și devine inactiv, mult mai repede decât ne așteptam”, a afirmat savantul.

Citeste si:
Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO
Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO
O echipă de oameni de știință de la Universitățile Grenoble și Paris, ambele din Franța și Observatorul Regal din Bruxelles, Belgia, a făcut o descoperire neobișnuită în interiorul...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...