Un satelit a dezvăluit o lume enigmatică ascunsă: Colosul de pe Pământ, nevăzut de niciun om VIDEO

Sambata, 30 Decembrie 2023, ora 01:17
16122 citiri
Un satelit a dezvăluit o lume enigmatică ascunsă: Colosul de pe Pământ, nevăzut de niciun om VIDEO
În interiorul Pământului există un râu de foc, din fier topit FOTO: BNN

Într-o descoperire remarcabilă a efortului științific, cercetătorii și experții din Danemarca și Marea Britanie au valorificat puterea sateliților pentru a dezvălui lumea enigmatică, care se găsește sub picioarele noastre, chiar în interiorul Pământului.

O misiune din satelit, o dovadă a curiozității și ingeniozității umane, a aruncat o lumină asupra dinamicii nucleului Pământului și a dezvăluit un râu de fier topit care îl înconjoară, un adevărat colos fierbinte nevăzut.

Situat la aproximativ 3.000 de kilometri adâncime, nucleul Pământului este un tărâm al extremelor. Acesta cuprinde un miez interior solid acoperit de o carcasă predominant fierbinte și nichel, potrivit BNN Breaking.

Mișcările învolburate din acest metal topit, agitate de rotația planetei noastre, generează curenți electrici care creează câmpul magnetic al Pământului. Acest scut invizibil este apărarea planetei noastre împotriva radiațiilor cosmice și a vântului solar.

Descoperire ce a îngrozit experții. Ceva intră în corpul oamenilor și produce cancer: Cine sunt cei mai expuși?

Un trio de sateliți identici, cunoscuți sub numele de Swarm, au fost introduși în spațiu. O colaborare care a implicat experți de la Centrul de Cercetare Aerospațială Cehă din Praga, proiectul a fost un efort de pionierat de a cerceta secretele planetei noastre.

Echipați pentru a discerne puterea, direcția și variațiile câmpului magnetic al Pământului, sateliții au oferit o fereastră către interiorul Pământului. Echipa științifică internațională a descoperit un râu de fier topit, de 420 de kilometri lățime și 7.000 de kilometri lungime, care curge pe sub Alaska și Siberia spre Europa.

Acest flux de fier lichid se accelerează de la începutul mileniului, mișcându-se cu aproximativ 50 de kilometri pe an, un ritm de trei ori mai rapid decât materialul nucleului exterior și semnificativ mai rapid decât plăcile tectonice.

Implicațiile râului de fier sunt extraordinare. Forța care propulsează acest flux rapid rămâne un mister. Ipoteza predominantă sugerează că poate fi asociată cu granița dintre două regiuni distincte din nucleu.

Fuga miliardarilor ruși și americani din Elveția și Cayman: Noul paradis din deșert, un refugiu nou inedit

Fierul topit, când ajunge la această limită din ambele direcții, este deviat lateral, posibil sub influența modificărilor câmpului magnetic. Acest râu de foc, despre care se crede că are cel puțin un milion de ani, prezintă viteze diferite, ceea ce indică faptul că am putea fi martorii unei perioade în care câmpul magnetic slăbește și s-ar putea răsturna.

Acesta este un proces natural care a avut loc de 171 de ori în ultimii 71 de milioane de ani, cea mai recentă inversare având loc acum 786.000 de ani. Deși nu este catastrofală, o inversare a polilor magnetici ai Pământului ar putea perturba rețelele electrice și sateliții, iar un câmp magnetic diminuat ar putea duce la rate crescute de cancer din cauza expunerii crescute la radiațiile cosmice.

Recent, oamenii de știință din China au făcut și ei o descoperire în inima planetei noastre: la fiecare 8,5 ani, nucleul interior al Pământului se clatină în jurul axei sale de rotație. Această schimbare este probabil cauzată de o mică nealiniere între miezul interior și mantaua Pământului - stratul de sub scoarța terestră, potrivit noului studiu al cercetătorilor, scrie Live Science.

Pornind de la aproximativ 1.800 de mile (2896 km) sub suprafață, nucleul Pământului este împărțit într-o limită exterioară lichidă învolburată și un strat interior în mare parte solid. Această regiune este parțial responsabilă pentru o serie de dinamica geofizică a planetei noastre, de la lungimea fiecărei zile până la câmpul magnetic al Pământului, care ajută la protejarea umanității de razele dăunătoare emise de Soare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Un fost ministru liberal critică politica economică a partidului. Care era ultima linie roșie pe care PNL spunea că nu o va trece
Un fost ministru liberal critică politica economică a partidului. Care era ultima linie roșie pe care PNL spunea că nu o va trece
Începutul anului 2024 a fost marcat de noi taxe și impozite, chiar dacă este an electoral. Bugetul de stat trebuie să suporte cheltuieli care presupun și asumarea unor reforme asumate, dar și...
Pe cine avantajează candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei. Analist: ”Mă îndoiesc că in corpore votanții PNL ar vota-o pe Gabriela Firea”
Pe cine avantajează candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei. Analist: ”Mă îndoiesc că in corpore votanții PNL ar vota-o pe Gabriela Firea”
Au mai rămas 100 de zile până la alegerile locale, iar cursa pentru Primăria Capitalei pare în continuare incertă. Gabriela Firea a anunțat că PSD București a votat pentru desemnarea ei...
#descoperire interiorul Pamantului, #descoperire neobisnuita, #nucleul Pamantului temperaturi, #miezul pamantului descoperire , #stiri externe