Avertisment privind un medicament popular în România și Marea Britanie: Provoacă probleme la inimă, efecte fatale

Sambata, 14 Decembrie 2024, ora 04:00
26677 citiri
Avertisment privind un medicament popular în România și Marea Britanie: Provoacă probleme la inimă, efecte fatale
Paracetamolul luat în exces duce la efecte secundare fatale FOTO: Pixabay

Un studiu condus de către experții de la Universitatea din Nottingham, publicat în revista Arthritis Care and Research, a făcut o descoperire îngrijorătoare pentru sănătate. Medicii avertizează, după o cercetare pe 180.000 de persoane, că paracetamolul, un medicament popular în Marea Britanie și în România, poate avea efecte secundare fatale, cauzând probleme la inimă, provocând insuficiență cardiacă.

S-a descoperit că unul dintre cele mai frecvent luate medicamente în Marea Britanie poate avea efecte secundare fatale. Paracetamolul este un element de bază din dulapul cu medicamente în majoritatea caselor din țară, medicamentul de preferat dacă aveți dureri de cap sau aveți simptome de răceală, potrivit Daily Star.

Acum, un studiu realizat de oameni de știință de top de la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie, a dezvăluit că există o șansă ca micile pastile albe de paracetamol să provoace insuficiență cardiacă (precum și o varietate de alte boli teribile).

Studiul a constatat că utilizarea prelungită de paracetamol este asociată cu un risc crescut de probleme de sănătate, inclusiv ulcer peptic, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială și boli renale cronice.

Profesorul Weiya Zhang, de la Centrul de Cercetare Biomedicală NIHR din cadrul Școlii de Medicină din Nottingham, a declarat: „Datorită siguranței sale percepute, paracetamolul a fost de mult recomandat ca tratament medicamentos de primă linie pentru osteoartrita de multe linii directoare, în special la persoanele în vârstă care sunt la risc mai mare de complicații legate de medicamente”.

„În timp ce acum este nevoie de cercetări suplimentare pentru a confirma această descoperire a noastră având în vedere efectul minim de ameliorare a durerii, utilizarea paracetamolului ca un analgezic de primă linie pentru afecțiuni pe termen lung, cum ar fi osteoartrita la persoanele în vârstă, trebuie luată în considerare cu atenție.”

O cantitate masivă de date din Clinical Practice Research Datalink-Gold a fost analizată pentru studiu. Cercetătorii au analizat dosarele de sănătate a 180.483 de persoane cărora li s-a prescris paracetamol în mod repetat în timpul studiului. Rezultatele lor de sănătate au fost apoi comparate cu 402.478 de persoane de aceeași vârstă, cărora nu li s-a prescris niciodată Paracetamol în mod repetat.

Concluzia raportului spune: „În ciuda siguranței sale percepute, acetaminofenul (Paracetamol) este asociat cu mai multe complicații grave. Având în vedere eficiența analgezică minimă, utilizarea acetaminofenului ca analgezic oral de primă linie pentru afecțiunile pe termen lung la persoanele în vârstă necesită o reconsiderare atentă", au spus medicii.

Acest lucru vine după ce oamenii au fost avertizați cu privire la efectele nocive ale consumului zilnic de analgezice. Aproximativ un sfert dintre britanici suferă de durere cronică și dovezile arată că există unele efecte secundare extrem de dăunătoare ale utilizării pe termen lung a analgezicelor, precum paracetamolul.

Dr. Gerard Sinovich, consultant principal pentru durere la Alternaleaf, a declarat: „Analgezicele fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamolul, sunt aproape un tratament „implicit” pentru durere în această țară”.

„Există foarte puțină educație în această țară cu privire la efectele pe termen lung pe care le poate avea utilizarea frecventă. De la insuficiență hepatică la afectarea rinichilor și probleme de respirație, efectele secundare pe termen lung pot fi extrem de dăunătoare”.

Descoperire surpriză de la Harvard: ”Ucigașul” tăcut din organism care lovește fatal după zeci de ani
Descoperire surpriză de la Harvard: ”Ucigașul” tăcut din organism care lovește fatal după zeci de ani
Un nou studiu efectuat de către o echipă de cercetători de la Harvard Medical School, MIT și Spitalul McLean din Massachusetts, Statele Unite și publicat în revista Cell, pe 16 ianuarie 2025,...
De ce validarea lui Crin Antonescu în cadrul PSD nu garantează susținerea unitară a partidului pentru fostul lider liberal. Ce complicații pot apărea dacă va candida Victor Ponta
De ce validarea lui Crin Antonescu în cadrul PSD nu garantează susținerea unitară a partidului pentru fostul lider liberal. Ce complicații pot apărea dacă va candida Victor Ponta
Consiliul Național Politic al PSD, reunit marți la Vila Lac, l-a desemnat pe Crin Antonescu drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale, urmând ca decizia finală să fie luată...
#descoperire medicala, #paracetamol, #paracetamol periculos, #paracetamol supradoza, #paracetamol boli , #stiri externe
  1. Încetarea războiului din Ucraina, un deziderat al politicii oficiale a SUA în era Trump. Marco Rubio: "Pace prin forță. Fiecare parte va trebui să cedeze ceva"
  2. Urmărire cu focuri de armă pe o șosea din județul Galați. Surprizele de care au avut parte polițiștii după ce l-au prins pe șoferul fugar
  3. Trump și pălăria Primei Doamne. Președintele nu și-a putut săruta soția la ceremonia de învestire. "Vor fi destule momente pentru săruturi mai târziu" VIDEO
  4. Tiraspolul vrea să atragă Chișinăul într-o nouă schemă
  5. Grupare de criminalitate organizată formată din români, dezmembrată de DIICOT. Indivizii acționau în Belgia și România
  6. Regimul Putin urmează exemplul lui Trump de a schimba denumirile. Un deputat rus vrea ca Marea Neagră să devină "Marea Rusă"
  7. Servicii Funerare Complete: ce includ și de ce sunt esențiale
  8. Faimosul "buton roșu pentru cola zero" al lui Trump a revenit la Casa Albă VIDEO
  9. Primele ordine executive ale lui Trump cu impact major
  10. Pus de justiție doar sub control judiciar, agresorul sexual din Pasajul Victoria a atacat din nou. A hărțuit încă două femei