O planetă nemaivăzută vreodată în spațiu descoperită de NASA: Aproape de găsirea vieții extraterestre VIDEO

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 02:45
6390 citiri
O planetă nemaivăzută vreodată în spațiu descoperită de NASA: Aproape de găsirea vieții extraterestre VIDEO
O planetă nemaivăzute vreodată a fost descoperită de telescopul James Webb FOTO: Space

Oamenii de știință și experții de la NASA care coordonează misiunea telescopului James Webb au fost de-a dreptul entuziasmați de o nouă descoperire realizată de nava spațială: o planetă nemaivăzută vreodată.

Atmosfera corpului denumit WASP-39b aflat la 700 de ani lumină de Pământ conține semne de chimie activă și nori nemaiîntâlniți până acum în observațiile astronomice.

Astfel, astronomii au anunțat că telescopul James Webb este aproape de descoperirea vieții extraterestre, după ce a dezvăluit cu succes structura atmosferei unei exoplanete neobișnuite din spațiu, potrivit Daily Mail.

Instrumentele puternice ale JWST au capturat atomi și molecule, împreună cu semne de chimie activă și nori în mod neașteptat, lucruri nedetectate de către Hubble și Spitzer, alte nave spațiale trimise anterior de pe Pământ în cosmos.

Cum poți preveni un atac de cord: Șapte simptome care apar cu o lună înainte

Astronomii de la NASA au observat planeta WASP-39b, un fel de Saturn fierbinte aflat la 700 de ani lumină distanță de Pământ, pentru a testa capacitățile telescopului James Webb, iar acesta și-a folosit capacitățile în infraroșu pentru a capta amprentele chimice ale culorilor care nu pot fi detectate în lumina vizibilă.

Natalie Batalha, astronom la Universitatea din California, Santa Cruz, care a contribuit și a ajutat la coordonarea noii cercetări, a declarat într-un comunicat: „Am observat exoplaneta cu mai multe instrumente care, împreună, oferă o zonă largă a spectrului infraroșu și o panoplie de amprente chimice inaccesibile până la această misiune. Datele ca acestea sunt o schimbare de joc”.

WASP-39b orbitează în jurul unei stele gazdă care este de opt ori mai aproape decât Mercur de soarele nostru. Pentru a descoperi secretele exoplanetei, James Webb a urmărit planeta în timp ce trecea prin fața stelei sale, permițând o parte din lumina ei să filtreze prin atmosfera sa. „Prin vizionarea universului în lumină infraroșie, Webb poate prelua amprente chimice care nu pot fi detectate în lumina vizibilă”.

NASA confirmă o descoperire neașteptată din ultimii 20 de ani: În Triunghiul Bermudelor, epava unei navete spațiale VIDEO

Măsurătorile telescopului spațial James Webb ale atmosferei planetei au dezvăluit detalii fără precedent ale chimiei acesteia și chiar au permis astronomilor să testeze metode pentru detectarea vieții extraterestre.

Telescopul a detectat, de asemenea, o serie de elemente, inclusiv sodiu (Na), potasiu (K) și vapori de apă (H20) în atmosfera exoplanetei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
#descoperire NASA, #telescop James Webb, #planeta, #noua planeta, #descoperire astronomica, #NASA , #descoperire