Descoperire ce schimbă istoria lumii: Oamenii cu ochi albaștri moștenesc o singură persoană de pe Pământ

Marti, 04 Iunie 2024, ora 01:18
11364 citiri
Descoperire ce schimbă istoria lumii: Oamenii cu ochi albaștri moștenesc o singură persoană de pe Pământ
Oamenii cu ochi albaștri moștenesc o singură persoană de pe Pământ FOTO: LAD Bible

Un studiu coordonat de profesorul Hans Eiberg de la Universitatea Copenhaga din Danemarca, publicat în revista Science Daily, a condus la o descoperire neașteptată, care schimbă istoria lumii. Experții au constatat că toți oamenii cu ochi albaștri au un singur strămoș comun de pe Pământ, care a suferit de o mutație genetică în urmă cu 6.000 – 10.000 de ani.

„Inițial, toți aveam ochi căprui”, a spus profesorul Hans Eiberg de la Departamentul de Medicină Celulară și Moleculară de la Universitatea din Copenhaga. Apoi, experții dezvăluie faptul că o mutație genetică a dus la reprimarea melaninei pentru oamenii cu ochi albaștri, potrivit LAD Bible.

Eiberg a explicat cum s-a produs transformarea. „O mutație genetică care afectează gena OCA2 din cromozomii noștri a dus la crearea unui „comutator”, care literalmente „a oprit” capacitatea de a produce ochi căprui”.

Cum poți rămâne tânăr biologic până la bătrânețe: Descoperirea care schimbă total viața oamenilor

Mutația genetică afectează doar expresia melaninei în iris. Potrivit echipei, doar 8-10% dintre oamenii de pe planeta noastră au ochi albaștri. Culoarea ochiului uman este o trăsătură cantitativă care prezintă o moștenire multifactorială, astfel încât culoarea ochilor este determinată de cantitatea unui singur tip de pigment (numit melanină) din irisul ochiului.

Comutarea genetică, care a avut loc lângă gena OCA2, limitează producția de melanină în iris - limitând sau diluând ochii de la maro la albastru. Acest comutator nu oprește gena în întregime, ci continuă doar să limiteze acțiunea genetică.

Dacă gena OCA2 ar fi fost complet distrusă sau oprită, ființele umane ar fi lipsite de melanină în părul, ochii sau culoarea pielii - o afecțiune cunoscută sub numele de albinism. Ochii albaștri pot fi temporari în copilărie, iar aceștia se pot schimba de fapt în timp.

Neînțelegeri puternice între SUA și Ucraina. Vestea bombă pentru Putin vine de la Biden și lasă Rusia mută

Deoarece ochiul uman nu are cantitatea sa completă, adultă, de pigment la naștere, copiii pot crește și pot schimba tonul. Din cauza acestei schimbări, mulți bebeluși au ochi albaștri – dar culoarea ochilor lor se schimbă pe măsură ce ochiul se dezvoltă în timpul copilăriei timpurii și se produce mai multă melanină în iris.

Strămoșul comun avea un „comutator” foarte specific încorporat în ADN. Variația culorii ochilor de la maro la verde poate fi explicată prin cantitatea de melanină din iris, dar indivizii cu ochi albaștri au doar un grad mic de variație în cantitatea de melanină din ochi.

Doi ofițeri americani de top divulgă cacealmaua lui Putin: 7 momente ale războiului ce confirmă minciuna

„Din aceasta putem concluziona că toți indivizii cu ochi albaștri sunt legați de același strămoș”, a spus profesorul Eiberg. „Toți au moștenit același comutator exact în același loc din ADN-ul lor. Natura amestecă în mod constant genomul uman, creând un cocktail genetic de cromozomi umani și încercând diferite schimbări în timp ce face acest lucru.”

Deși sunt încă multe cercetări în desfășurare pe această temă, consensul general este că mutația cel mai probabil s-a răspândit atunci când oamenii au migrat din Africa în Europa, ceea ce ar explica într-un fel de ce în principal oamenii de origine europeană par să aibă ochi albaștri.

Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
Eurodeputata Diana Șoșoacă a cerut în primul său discurs din plenul Parlamentului European sistarea ajutorului militar acordat Ucrainei. Șefa PE a fost nevoită să îi ceară să lase liber...
Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a convocat miercuri, 17 iulie, la ora 15:00, o şedinţă cu toţi producătorii de energie din România. Potrivit reprezentanţilor ministerului, temele...
#descoperire neobisnuita, #ochi albastri, #mutatie genetica, #descoperire stiintifica, #stramosi om descoperiri , #stiri externe
  1. Plecare neașteptată de la Antena 3. Greșeala care ar fi costat-o postul pe jurnalistă
  2. Încă o problemă la ordonanța „anti-drog", a guvernului. Cine nu-și va putea ridica permisul de conducere: „Discriminare!"
  3. Și-a luat viața chiar în arestul Poliției. Cum l-au găsit oamenii legii pe un bărbat din Pitești
  4. Angajații de la Beko au primit un mic spor la salarii după greva spontană. Condițiile de lucru rămân la fel: "Muncă multă, bani puțini" VIDEO
  5. Titularizare 2024. Cum s-au descurcat profesorii la probele scrise. „Dacă nu aș ști complementul, cum să predau?/ Ar trebui să existe doar inspecție”
  6. Risipă de apă în centrul Clujului în timp ce ARA cere românilor "să economisească fiecare picătură"
  7. Un cetățean străin a fost escortat de polițiști la aeroport și dat afară din UE
  8. De câte voturi are nevoie Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene. "Va fi la limită", cred experții
  9. Porturi din UE, căi ferate și rute maritime, modernizate cu sisteme inteligente. Investiția se ridică la câteva miliarde de euro
  10. Noi reguli pentru șoferi. Greșelile pentru care primeau doar avertisment vor fi sancționate cu amenzi