Descoperire neobișnuită în măruntaiele Pământului: Colosul nevăzut s-a dat peste cap, iar zilele lumii se schimbă VIDEO

Vineri, 14 Iunie 2024, ora 01:06
6325 citiri
Descoperire neobișnuită în măruntaiele Pământului: Colosul nevăzut s-a dat peste cap, iar zilele lumii se schimbă VIDEO
Zilele lumii se modifică după descoperirea din interiorul Pământului FOTO / captură Daily Mail

Un studiu impresionant condus de către oamenii de știință de la Universitatea California de Sud din Los Angeles, Statele Unite, publicat în prestigioasa revistă Nature, a făcut o descoperire neobișnuită în măruntaiele Pământului. Experții au constatat că gigantul din interiorul planetei, nucleul interior și-a inversat mișcarea, iar acum el se deplasează în sens opus suprafeței Terrei, dar a încetinit. Noua cercetare a dezvăluit că modificările aduse nucleului interior al Pământului pot crește durata zilelor.

Miezul interior este o sferă solidă din fier-nichel înconjurată de miezul exterior lichid, tot de fier-nichel. Aproximativ de dimensiunea Lunii, nucleul interior se află la 3.200 de mile (5.150 de km) sub picioarele noastre și reprezintă o provocare pentru cercetători: nu poate fi vizitat sau vizualizat, potrivit Nature.

„Când am văzut pentru prima dată seismogramele care au sugerat această schimbare, am rămas nedumerit”, a spus John Vidale, profesor de științe ale Pământului din cadrul USC Dornsife College of Letters, Arts and Sciences. „Dar când am găsit încă două duzini de observații care semnalează același model, rezultatul a fost inevitabil. Miezul interior a încetinit pentru prima dată în multe decenii”.

Fenomenul ”apocaliptic” creează groază: ”Este devastator pentru întreaga lume”, de la Londra în Italia, New York și Maldive

Miezul interior (care are o rază de aproximativ 1.220 de km, fiind 20% din raza Pământului) este considerat a fi inversat, ca mișcare și în sens contrar față de suprafața planetei din cauza mișcării puțin mai lente în loc de una mai rapidă, în trecut, comparativ cu mantaua Pământului, pentru prima dată în aproximativ 40 de ani. Față de viteza sa din deceniile anterioare, nucleul interior încetinește.

Oamenii de știință trebuie să folosească undele seismice ale cutremurelor pentru a crea redări ale mișcării nucleului interior. Vidale și Wei Wang de la Academia Chineză de Științe au folosit forme de undă și cutremure repetate, spre deosebire de alte cercetări. Cutremurele repetate sunt evenimente seismice care au loc în aceeași locație pentru a produce seismograme identice.

În acest studiu, cercetătorii au compilat și analizat date seismice înregistrate în jurul Insulelor Sandwich de Sud din 121 de cutremure repetate care au avut loc între 1991 și 2023. Ei au folosit, de asemenea, date de la teste nucleare sovietice gemene între 1971 și 1974, precum și cele de la teste nucleare franceze și americane, din alte studii ale nucleului interior.

Descoperire înfiorătoare. Cel mai periculos loc, unde ar lovi un cataclism de 9 grade: Totul este inevitabil

Vidale a spus că viteza de încetinire a nucleului interior a fost cauzată de agitarea nucleului exterior de fier lichid care îl înconjoară, care generează câmpul magnetic al Pământului, precum și de undele gravitaționale din regiunile dense ale mantalei stâncoase de deasupra.

Impactul asupra suprafeței Pământului este observabil. Implicațiile acestei schimbări în mișcarea nucleului interior pentru suprafața Pământului pot fi doar detectate, însă se văd. Vidale a spus că întoarcerea nucleului interior poate modifica durata unei zile cu fracțiuni de secundă, în plus: „Este foarte greu de observat, de ordinul unei miimi de secundă, aproape pierdut în zgomotul oceanelor și atmosferei agitate."

Orașul american care se află la doar 3 kilometri de Rusia: Nu are bănci, restaurante și străzi VIDEO

Cercetările viitoare ale oamenilor de știință de la USC aspiră să traseze traiectoria nucleului interior și mai detaliat pentru a dezvălui exact de ce se schimbă. „Dansul nucleului interior ar putea fi chiar mai plin de viață decât știm până acum”, a spus Vidale.

Descoperire neobișnuită făcută în craterul creat de un asteroid: Orașul plin cu 72.000 de tone de diamante VIDEO
Descoperire neobișnuită făcută în craterul creat de un asteroid: Orașul plin cu 72.000 de tone de diamante VIDEO
Doi geologi americani, Eugene Shoemaker și Edward Chao au făcut o descoperire neobișnuită, după cercetări minuțioase efectuate într-un loc ciudat, craterul creat de un asteroid care a lovit...
Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Traian Băsescu vrea ca Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă. Fostul colaborator al Securității crede că președintele SUA a comis prea multe gafe impardonabile, care l-au...
#descoperire neobisnuita, #descoperire interiorul Pamantului, #miezul interior, #nucleul interior, #interiorul pamantului , #stiri externe
  1. NATO cere Rusiei să retragă trupele "staționate ilegal" în Republica Moldova și sprijină integrarea țării în UE
  2. Apartament de două camere, scos la vânzare pentru doar 7.000 de euro. Cum arată și în ce oraș este FOTO
  3. Cea mai nouă metodă prin care hoții intră în locuințe. Nici cele mai sofisticate încuietori nu le mai stau în cale
  4. Cel puțin 16 morți după ce un incendiu a izbucnit într-un mare centru comercial. Unde s-a întâmplat tragedia VIDEO
  5. Germania intenționează să reducă la jumătate ajutorul militar acordat Ucrainei
  6. Capacitatea de a intimida Occidentul, cea mai eficientă armă a lui Putin. Analiza Atlantic Council
  7. Eurodeputații români, dezbinați în Parlamentul European. Victor Negrescu: ”Din nefericire, sunt voturi irosite”
  8. Al doilea mandat al Ursulei von der Leyen, în mâinile Giorgiei Meloni. Alegerea grea cu care se confruntă premierul Italiei
  9. Cum sunt fraudate concursurile de angajare la stat. Un fost ministru rupe tăcerea. Românii, furați de „stăpânii" instituțiilor publice
  10. Descoperire neobișnuită făcută în craterul creat de un asteroid: Orașul plin cu 72.000 de tone de diamante VIDEO