Savanții din expediția Open Exploration au anunțat că au publicat noi imagini despre o descoperire neobișnuită făcută în mijlocul Oceanului de Nord, nemaivăzută pe Pământ. Un ”oraș pierdut”, unic în lume, a fost găsit în apropiere de zona Mid-Atlantic-Range, între Europa și America de Nord.
Viața descoperită acolo este unică pe planeta noastră. Aproape de vârful unui munte subacvatic, la vest de Mid-Atlantic Ridge, există un peisaj crestat de turnuri care de ridică în întunericul adâncurilor oceanului, potrivit LAD Bible.
Mid-Atlantic Ridge este o creastă mijlocie din ocean situată de-a lungul fundului Oceanului Atlantic și face parte din cel mai lung lanț muntos din lume. În Atlanticul de Nord, zona separă America de Nord de Placa Eurasiatică și Placa Africană, la nord și la sud de Tripla Joncțiune Azore, având coordonatele geografice 30°07′0″N 42°07′0″W.
Descoperire epocală a unei structuri misterioase în ocean: Schimbă istoria Pământului VIDEO
Experții cred că mediul din Orașul Pierdut ne va ajuta să înțelegem mai multe despre ecosistemele din alte părți ale universului. Este destul de derutant că am explorat doar cinci la sută din oceanele noastre până acum, deoarece oamenii continuă să rămână fascinați de ceea ce se află cu adevărat sub apă.
Miturile despre ceea ce se întâmplă sub mare încă joacă în mintea oamenilor mai imaginativi, cu orașe subacvatice precum Atlantida, considerate de unii că sunt acolo, undeva, așteptând a fi descoperite.
Cu toate acestea, oamenii de știință au dat recent peste un „oraș pierdut” din Oceanul Atlantic, care găzduiește de fapt mai multe animale marine.
Acest „Oraș Pierdut” este format din niște structuri stâncoase, falnice, care se află chiar la vest de lanțul muntos Mid-Atlantic Ridge - care trece de-a lungul mijlocului Oceanului Atlantic, separând placa nord-americană de placa eurasiatică și placa africană.
Există ziduri uriașe în oraș, precum și coloane și chiar monoliți, cu unele de peste 60 de metri înălțime. De fapt, a fost numit „Orașul pierdut” după descoperirea sa și, conform Science Alert, este cel mai longeviv mediu de aerisire din ocean, după cunoștințele noastre.
Nu există nimic asemănător pe planeta noastră, deoarece se crede că ne-ar putea oferi o perspectivă asupra altor ecosisteme care există pe alte planete din univers. Melcii și comunitățile microbiene au supraviețuit aici alimentându-se din orificiile de ventilație ale câmpului, care eliberează hidrogen, metan și alte diferite gaze în apă.
Oxigenul este absent aici, dar animalele mai mari pot supraviețui și în Orașul Pierdut, cu crabi, anghile și creveți, deși sunt mai greu de găsit.
Spre deosebire de alte locuri, hidrocarburile produse aici nu sunt create de lumina soarelui, aflându-se la 750-900 de metri sub apă și, prin urmare, fiind în limita „zonei de la miezul nopții”, unde nu ajunge lumina (la aproximativ 1.000 de metri).
Microbiologul William Brazelton a susținut pentru The Smithsonian: „Acesta este un exemplu de tip de ecosistem care ar putea fi activ pe Enceladus sau Europa (lunile lui Saturn și Jupiter) chiar în această secundă. Și poate Marte în trecut”. În onoarea mitologiei grecești, cel mai înalt monolit din Orașul Pierdut a fost numit Poseidon, după zeul grec al mării.