Fenomen colosal detectat în spațiu: ”Un adevărat monstru cosmic” VIDEO

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 01:04
5921 citiri
Fenomen colosal detectat în spațiu: ”Un adevărat monstru cosmic” VIDEO
Un monstru cosmic a fost detectat de astronomi FOTO: Daily Mail

Oamenii de știință de la Universitatea Valencia din Spania au făcut o descoperire extraordinară în urma unui studiu, un fenomen gigantic în spațiu, cu o putere nemaivăzută. Intensitatea violentei explozii a unei stele neutronice denumită GRB2001415 a fost atât de mare cât energia produsă de Soare în 100.000 de ani.

Astronomii au fost pur și simplu uluiți de colosala explozie a stelei neutronice, pe care au poreclit-o ”un adevărat monstru cosmic”, chiar dacă ea se află la o distanță apreciabilă de aproximativ 13 milioane de ani-lumină de Pământ, în grupul de galaxii Sculptor, potrivit Daily Mail.

Steaua a fost observată cu ajutorul instrumentului AIM de la bordul Stației Spațiale Internaționale, iar erupția sa uriașă a degajat la fel de multă energie cât un miliard de sori, într-o fracțiune de secundă.

”Explozia magnetarului, care a durat aproximativ o zecime de secundă, a fost descoperită pe 15 aprilie 2020, chiar în mijlocul pandemiei. Un adevărat monstru cosmic”, a spus profesorul Victor Reglero, co-autor al studiului de la Universitatea Valencia, Spania.

Extincția în masă a început pe Pământ, anunță savanții din America. Când au avut loc celelalte cinci VIDEO

Aceste corpuri sunt o categorie de stele neutronice, ele putând conține până la o jumătate de milion de ori mai mult decât masa Pământului, într-un diametru de doar 20 de kilometri, cu câmpuri magnetice foarte intense.

”Chiar și în stare inactivă, aceste stele neutronice pot fi de o sută de mii de ori mai luminoși decât Soarele, dar în cazul străfulgerării pe care am studiat-o, GRP2001415, energia eliberată este echivalentă cu cea radiată de Soare, în 100.000 de ani”, a spus Alberto Castro-Tirado, care a condus studiul.

Faimosul fizician Stephen Hawking surprinde omenirea și după moarte: Controversata teorie de la facerea lumii prezisă de britanic VIDEO

Descoperirea ar putea deschide drumul către o mai bună înțelegere a exploziilor radio rapide, unul dintre cele mai enigmatice fenomene din astronomie, susține echipa de cercetători.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#descoperire spatiu, #explozie stea, #eruptie spatiu, #stea neutronica, #stea neutronica soare, #fenomen cosmic fara precedent , #descoperire